Du besöker nu Moderaterna Kronobergs län.

Min nyfikenhet och otålighet tog mig till politiken. Framtidshoppet och frihetskampen fick mig att få upp ögonen för Moderaterna. Arbetslinjen och ansvar för ekonomin gjorde att jag fastnade. Lagarbetet, ditt förtroende och min beslutsamhet om att vi kan skaffa oss en bättre morgondag håller mig kvar.

Jag är i första hand Växjöbo och kronobergare. Därför är det mitt livs största ära att vara kommunalråd i Växjöbornas tjänst. Som ordförande i Nämnden för arbete och välfärd har jag ansvar för arbetsmarknad, socialtjänst och vuxenutbildning; en verksamhet med ungefär 1000 anställda och närmre en miljard kronor i omsättning. Det är inte alltid roligt, men det känns alltid viktigt. Precis som det ska vara när man bär ett stort ansvar och andras förtroende.

Växjöborna valde mig för första gången till kommunfullmäktige i september 2010, när jag precis hade fyllt 18 år. Nu är jag en av landets mest kryssade kommunpolitiker för Moderaterna. Under min tid som förtroendevald har jag studerat på fritiden; jag har en magisterexamen i nationalekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Mitt första jobb var på Max Hamburgerrestauranger och som timvikarie på en förskola.

Jag brinner för att varje människa ska kunna resa sig ur svårigheter, stå på egna ben, växa med egen kraft och nå sitt bästa jag. Därför är arbetslinjen min ideologi. För att lösa problemen som håller vårt samhälle tillbaka krävs ett politiskt ledarskap som kan kombinera framtidsoptimism med vardagsrealism. Det är nödvändigt att genomföra en rad reformer för att Sveriges utveckling ska vända uppåt igen.