26 september, 2024

Oliver Rosengren utsedd av Ulf Kristersson till arbetsgruppen Ett rikare Sverige som håller ihop

Moderaterna tillsätter en arbetsgrupp med namnet ”Ett rikare Sverige som håller ihop” där Kronobergs riksdagsledamot Oliver Rosengren ingår. Arbetsgruppen har uppdraget att ta fram åtgärder för att permanent öka välståndet, höja levnadsstandarden, pressa tillbaka segregationen och säkra att tillväxten kommer alla till del.

Sverige har under många år blivit fattigare och farligare. Nu vänder den moderatledda regeringen utvecklingen, men mer kommer att krävas för Sverige ska bli rikare.

”Sverige ska vara ett land där varje generation får det bättre. Vi fortsätter arbetet med att få ordning på Sverige. Det vi fick mandat för i valet. Samtidigt börjar vi arbeta med mer långsiktiga politiska reformer för ett rikare och mer jämställt Sverige, säger partiordförande Ulf Kristersson.

Därför har Moderaterna tillsatt en ny arbetsgrupp som har fått ett brett uppdrag. Arbetsgruppen ska titta på hur fler ska komma i arbete, hur ekonomin ska växa, hur segregationen ska minska och hur Sverige ska hålla ihop. Arbetsgruppen består av åtta personer, varav en är Oliver Rosengren, riksdagsledamot och förbundsordförande för Moderaterna i Kronoberg.

”Det är hedrande att bli utsedd av statsministern till arbetsgruppen. En robust och genomtänkt ekonomisk politik är avgörande för Sveriges framtid och förtroendet för Moderaterna. Jag ser fram emot att bidra till att vi lägger nya förslag som kan lösa problem och väcka intresse.”, säger Oliver Rosengren.

Arbetsgruppen ska ta fram reformer och vallöften. Arbetet ska redovisas i vår och ligga till grund för skarpa förslag till partiets stämma hösten 2025. Arbetet leds av finansmarknadsminister Niklas Wykman.

”Vi behöver långsiktigt stärka tillväxten i svensk ekonomi och för det krävs reformer som bland annat ökar jämställdheten”, säger Niklas Wykman, arbetsgruppens ordförande.

Arbetsgruppens uppdrag är att utforma underlag för den politik som ska bedrivas på det behandlade området främst under mandatperioden 2026–2030, men även på längre sikt. Projektet ska identifiera centrala problem som kräver politiska åtgärder.

”Tillväxt är det som gör att vi har råd med fler sjuksköterskor och lärare, att människor upplever morgondagen bättre än gårdagen och att samhället går framåt. Lyckas vi inte höja Sveriges svaga tillväxt kommer sammanhållningen försämras. Nu blir det vår uppgift att ta fram reformförslag som gör Sverige rikare, stärker arbetslinjen och tryggar välfärdens finansiering.” avslutar Oliver Rosengren.

Arbetsgruppen består av:

  • Niklas Wykman (ordförande), finansmarknadsminister
  • Marith Hesse, kommunstyrelsens ordförande Partille
  • Oliver Rosengren, riksdagsledamot Kronoberg
  • Johanna Möllerström, professor i nationalekonomi
  • Boriana Åberg, riksdagsledamot Skåne
  • Viktoria Jansson, regionråd Västernorrland
  • Hannah Björnerhag, Moderata Ungdomsförbundet
  • Jacob Lundberg, forskare vid Institutet för näringslivsforskning (IFN)

Ta ställning och dela artikeln