20 februari, 2023

Den största ökningen av medlemmar i Moderaterna sedan 1985

Moderaterna har under 2022 haft en kraftig ökning av medlemmar. Med en tydlig politik och en vilja att få ordning på Sverige, samlar Moderaterna nu tusentals fler medlemmar än 2021 och gör den största medlemsökningen sedan 1985.

Allt fler vill engagera sig och vara medlemmar i Moderaterna, det visar den senaste medlemsstatistiken. Det senaste året har Moderaterna ökat med nästan 7 000 medlemmar. Personer som valt att engagera sig och vara delaktiga i Moderaternas arbete för ökad frihet och en tydlig politik för att få ordning på Sverige. Totalt, för 2022, samlar Moderaterna 49 768 medlemmar.

Moderaterna har gjort den största medlemsökningen sedan 1985, vilket är både roligt och betydelsefullt. Det visar att vi som parti är välmående och driver en politik som är relevant och engagerande,

säger Karin Enström, partisekreterare, och tillägger:

– Medlemmarna är vår största styrka och vi ser resultatet av framgångsrik valrörelse där vi fick väljarnas förtroende att bilda regering med Ulf Kristersson som statsminister. Det är ett styrkebesked att så många vill vara delaktiga i Moderaternas arbete. 

I absoluta tal är det den största medlemsökningen sedan 1985, och procentuellt sett den största ökningen på 68 år. Den största ökningen av medlemmar, det senaste året, är bland unga.

– Att vi växer kraftigt bland unga är tryggt för framtiden. Här har vi inte minst vårt fantastiska ungdomsförbund att tacka, utan deras ihållande kampanjande hade vi inte nått dessa starka medlemssiffror bland unga.

– Till alla nya medlemmar i det moderata laget – ni är varmt välkomna! Ta gärna med vänner och bekanta, vi har plats för många fler, avslutar Karin Enström.

Ta ställning och dela artikeln