22 augusti, 2022

Debatt: Förlossningsvården är ett av de viktigaste prioriteringsområden vi har

Att vänta och föda barn är stora händelser i en kvinnas liv. Vissa mår bättre än någonsin i sin graviditet och andra har stora utmaningar i form av illamående, kräkningar, foglossning, järnbrist, graviditetsdiabetes och/eller annat.

Att mötas upp i regionen med god och personligt genomförd vård är något alla kvinnor i Region Kalmar län ska kunna förvänta sig och erhålla. Vid behov av vård under graviditeten ska det vara enkelt och tillgängligt för kvinnan. För att kunna genomföra säkra och trygga förlossningar som innebär bra upplevelser för kvinnan och kvinnans partner måste tillitsarbetet börja redan vid inskrivningen på Mödrahälsovården.

Vid goda samtal om utmaningar och funderingar som kvinnan har under sin graviditet och inför sin förlossning, kan planeringar genomföras i god tid som ska se till att stärka tryggheten hos kvinnan och även den personal som ska genomföra förlossningen.

För mig som kandidat i regionvalet för Moderaterna, är det oerhört anmärkningsvärt att majoriteten idag i form av S och C, använder riktade statsbidrag avsett för kvinnohälsa till annat.

  • Skattemedel som tilldelas förlossningsvården och kvinnohälsa ska enbart investeras i deras verksamheter.
  • Gravida och födande kvinnor ska alltid tas på allvar när de söker vård.
  • Det ska vara bra överlämningar mellan Mödrahälsovården och förlossningsvården.
  • Förlossningar ska vara personliga och genomföras efter kvinnans önskemål.

Om Moderaterna får sitta i majoritet efter valet i Region Kalmar län, kommer vi till skillnad från majoriteten idag använda de riktade statsbidragen till det ändamål som det är avsett för. Använd din röst i regionvalet 2022 för att byta styre och därmed få bättre sjukvårdspolitik. Kryssa #3 Emma Lilliehorn på södra regionlistan.

Emma Lilliehorn, regionkandidat för Moderaterna i Kalmar län

Ta ställning och dela artikeln