Du besöker nu Moderaterna Jönköpings län.

Mats Green Moderaterna

Mats Green

Riksdagsledamot, Ledamot i partistyrelsen

Mats Green heter jag och är energipolitisk- och näringspolitisk talesperson. Är en stolt smålänning, född och uppvuxen i Huskvarna. Brukar beskriva mig som en ridkille med ett stort jaktintresse och en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Löpning och historia är andra intressen.

Jag är uppvuxen i en socialdemokratisk familj, dessutom i en bruksort, så att engagera sig i Moderaterna var inte det naturliga valet för att uttrycka sig milt. Även om det för mig var självklart när jag började engagera mig politiskt i de tidiga tonåren. Jag brukar sägas att jag föddes inte in i Moderaterna, jag valde dem. Och det är viss skillnad.

Jag engagerade mig i Moderaterna för att jag tror på frihet och ansvar, starka familjer och trygga individer, lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter för alla, en stark äganderätt, en politik som sätter brottsoffret före brottslingen och sist men inte minst, en stark på tro på Sverige – vår historia och vår framtid. Och just därför, en stark och trygg tro på internationella samarbeten och fri handel.

Är riksdagsledamot sedan 2014 för det arbets- och företagsamma Jönköpings län. och har bl.a en bakgrund som kommunalråd och kommunstyrelseordförande 2005-2015 i Jönköpings kommun.

Jag har tidigare varit bostadspolitisk talesperson och sitter även sedan 2019 i Moderaternas partistyrelse.

Som arbetsmarknadspolitisk talesperson arbetar man med ett enormt brett och stort område men mitt fokus ligger på Sveriges kanske största samhällsproblem – den rekordhöga långtidsarbetslösheten, utanförskapet och bidragsberoendet. Under Magdalena Andersson som finansminister och statsminister har Sverige hamnat i EU:s strykklass vad gäller arbetslöshet i allmänhet och långtidsarbetslöshet i synnerhet. Det mänskliga och ekonomiska lidandet för enskilda människor och för Sverige när regeringen lämnar arbetslösa åt sitt eget öde är ett av de starkaste skälen till varför Sverige behöver en ny regering och en jobbpolitik värd namnet.

Pressjour:
0736-828000 (ej sms)
[email protected]

Pressavdelningen ska inte kontaktas för allmänna frågor/funderingar eller skolarbeten.

Se istället sidorna för allmänna förfrågningar respektive skolarbeten.