21 februari, 2022

Ny gruppledare för fullmäktigegruppen

Moderaternas fullmäktigegrupp har under måndagen valt en ny gruppledare.

Under måndagens sammanträde med regionfullmäktige beslutades att välja Andreas Unger till ny gruppledare för sin fullmäktigegrupp. Andreas efterträder Jesper Skalberg Karlsson som varit gruppledare sedan september år 2018.

Jag är stolt och hedrad över att väljas till det här nya uppdraget. Nu lägger vi moderater i en högre växel för att nå ut med vår politik och samla alla väljare som vill att det ska vara ordning och reda i Region Gotland!

Andreas Unger (M)

Andreas Unger har varit ordförande för Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden sedan första januari 2019 och under 2021 har han genomgått Moderaternas toppkandidatutbildning i Stockholm. På Moderaternas valsedel för valet till regionfullmäktige år 2022 har Andreas plats nummer 1 på listan.

Nu toppar vi laget inför valrörelsen. Andreas kommer leda det moderata laget som ska säkra fortsatt borgerligt styre i regionen, och jag ska göra allt jag kan för att vinna tillbaka det moderata riksdagsmandatet så att vi kan få en ny regering. Med den här fördelningen ökar vi chanserna för det!

Jesper Skalberg Karlsson (M)

De andra två ledamöterna i Moderaternas fullmäktigegrupps styrelse är fortsatt Inger Harlevi och Stefan Wramner. Jesper Skalberg Karlsson behåller sin plats i regionstyrelsen med mera, samt behåller sitt uppdrag som länsförbundsordförande för Gotlandsmoderaterna.

Ta ställning och dela artikeln