15 augusti, 2022

S höjer skatterna för gotlänningar

Idag skriver Jesper Skalberg Karlsson (M) i Gotlands Allehanda, tillsammans med Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson. Du kan läsa artikeln här:

Lägst tillväxt inom EU. Fjärde högst arbetslöshet och 700.000 utrikes födda som inte är självförsörjande. Det är resultatet efter åtta år med Magdalena Andersson som finans- och statsminister.

Vi hör hela tiden Socialdemokraterna skylla Sveriges alla problem på omvärldsfaktorer, inte minst kriget i Ukraina. Men det var inte Putin som såg till att vi hade världens dyraste diesel redan före invasionen, la ner fullt fungerande svensk kärnkraft eller som höjt 46 skatter de senaste åtta åren.

Det handlar om sossepriser, inte Putinpriser – hemkokta pålagor som känns i plånboken. 18 000 kronor per år har skattehöjningarna kostat en vanlig tvåbarnsfamilj, och notan ökar till 28 000 om vi räknar med den misslyckade energipolitiken.

Sverige klarar sig också sämre än de flesta andra länder, EU-kommissionen räknar med att Sverige framöver kommer ha sämst tillväxt i hela EU. Samtidigt som vi har den fjärde högsta arbetslösheten. Det är allvarligt eftersom det krävs god tillväxt och fler som jobbar för att säkra resurser till polis, försvar, skola och en trygg välfärd.

Det glädjande beskedet är att det går att vända utvecklingen, om vi bara lägger om kursen:

En tydlig arbetslinje med ett bidragstak så att det alltid lönar sig att jobba. Ett skattehöjarstopp och goda villkor för företagande och entreprenörskap så att jobben bli fler. En ny energipolitik som gör det möjligt att bygga ny kärnkraft med ren och billig el.

Men det förutsätter regeringsskifte. Inte fyra år till av samma. Socialdemokraterna har redan visat att de misslyckats. Och hur ska Magdalena Andersson klara ekonomin och arbetslinjen med Vänsterpartiet i regeringen? Eller kärnkraften och industrins villkor med Miljöpartiet?

Valet den 11 september innebär en stor möjlighet – att rösta för en ny regering som kan få ordning på Sverige. En regering som lättar trycket på hushållen, får fart på tillväxten, sätter människor i arbete och säkrar intäkterna till framtidens välfärd.

Ulf Kristersson (M)
Partiledare

Elisabeth Svantesson (M)
Ekonomisk-politisk talesperson

Jesper Skalberg Karlsson (M)
Riksdagskandidat

Ta ställning och dela artikeln