Ny ishall i Visby

1 februari, 2024

Äntligen tar vi steget mot en ny ishall – tillsammans med näringslivet.

 

Vi har varit medvetna om att issporterna länge haft behov av mer istid. Vi är också medvetna om att en nuvarande ishallen är gammal och visar på brister i byggnaden. En modern ishall ger mer istid åt barn, unga och allmänheten. Is-sporterna får bättre förutsättningar att utvecklas och nya typer av evenemang blir möjliga som gynnar oss alla på Gotland. 

Därför teckna vi nu en avsiktsförklaring med Visby Roma Hockey, som samlat en rad aktörer som vill satsa på gotländsk is-sport. Moderaterna Gotland har haft med ny ishall under två mandatperioder i vårt valmanifest. Nu kan vi säga – äntligen tar vi ett ytterligare steg mot att fullfölja det löftet.

Ishallen på Rävhagen kommer kunna bli en ny arena för ridsporten, något som saknats under en längre tid. 

Andreas: -Det engagemang nu som nu finns för att ge is-sporterna bättre förutsättningar vill vi ta tillvara. Även om vi inte bygger eller driftar det själva så känns det bra att kunna vara med och möjliggöra en sådan här satsning tillsammans med näringslivet. 

Jag tror dessutom att det är idrotten som kan drifta detta på bästa sätt. 

Gymnasternas hall påbörjades under förra mandatperioden, liksom simhallen, men alla dessa investeringar tar tid och är komplicerade, och går därför inte att jämföra rakt av med varandra. Solbergabadet ska ersättas med ett modernt, större bad som bättre möter allmänhetens och föreningslivets behov.

Så tar vi ansvar för idrotten och föreningslivet på Gotland.

Andreas Unger (M), regionstyrelsens vice ordförande 

Ta ställning och dela artikeln