Du besöker nu Moderaterna Gävleborg.

Viktor Wärnick Moderaterna

Viktor Wärnick

Bostadspolitisk talesperson, Ordförande Fullmäktige, Söderhamn

Jag bor i Söderhamn tillsammans med min fru och våra två barn. Är utbildad jurist och sedan valet 2018 ledamot av Sveriges riksdag. Jag är också ledamot av Söderhamns kommunfullmäktige och sedan 2018 kommunfullmäktiges ordförande. 

Sedan januari 2022 är jag Moderaternas bostadspolitiska talesperson och gruppledare i civilutskottet. Frågor om hus och hem berör alla i hela Sverige. De berör alla som står i orimligt långa bostadsköer för en hyresrätt, alla som vill flytta hemifrån, alla som vill bygga nytt eller bygga om, alla som vill köpa sig en bostad. Studenter, föräldrar, förvärvsarbetande, pensionärer – alla förtjänar de en fungerande bostadsmarknad. Tyvärr är den inte det idag och Sverige behöver en ny bostadspolitik med större frihet och mindre krångel. För det krävs en ny regering som kan få ordning på Sveriges bostadspolitiska problem.

Viktiga frågor för mitt hemlän Gävleborg

Stockholm måste påminnas om att län som vårt behövs för att hela Sverige ska fungera. Gävleborg förtjänar bättre utdelning.

  • Det ska löna sig att arbeta och att ha arbetat genom sänkt skatt på vanliga inkomster och lika skatt för arbetsinkomst och pension.
  • Infrastruktursatsningar måste komma gävleborgarna till del –  fyrfältsväg längs hela E4:an och dubbelspårig ostkustbana genom hela länet är en självklarhet.
  • Sverige behöver en stramare asyl- och migrationspolitik. Amnestier ska inte tillåtas och den som fått ett lagakraftvunnet nej ska lämna landet.

Snabbfakta

Yrke/titel: Jurist
Bostadsort: Söderhamn

Pressjour:
0736-828000 (ej sms)
[email protected]

Pressavdelningen ska inte kontaktas för allmänna frågor/funderingar eller skolarbeten.

Se istället sidorna för allmänna förfrågningar respektive skolarbeten.