Du besöker nu Moderaterna i Värmland.

Pål Jonson Moderaterna

Pål Jonson

Försvarspolitisk talesperson

Jag bor på Grinsbols Gård ett par mil utanför Arvika samt är gift och har två barn. 2016 blev jag riksdagsledamot och i december 2019 utsågs jag till Moderaternas försvarspolitiska talesperson samt ordförande i Försvarsutskottet. Jag är också verksam i Nordiska rådet samt ledamot i kommunfullmäktige i Arvika.

De frågor som ligger mig varmast om hjärtat samt säkerhets- och försvarspolitiken. Jag är en varm anhängare av ett starkare EU på den internationella arenan men tror också att världen blir bättre genom ett effektivt transatlantiskt samarbete. För att Sverige ska kunna spela sin fullvärdiga roll i dessa sammanhang behöver vi både ett starkare försvar och bli medlem av NATO. Men även infrastruktur- och gränshindersfrågor framförallt kopplat till Norge samt landsbygdsfrågor är viktiga utvecklingsfrågor för Värmland som också fyller min tid i riksdagen.

Jag har i olika egenskaper arbetat med säkerhets- och försvarsfrågor under två årtionden samt varit förbundsordförande för Moderaterna i Värmland. Tog min examen i internationell politik från ett amerikanskt universitet och skrev min doktorsavhandling om europeisk säkerhetspolitik vid Department of War Studies King’s College.

Familjen, träning och gårdsarbete fyller största delen av min tid utanför politiken. 

Kontakta mig gärna om jag kan vara behjälplig på något sätt eller du vill veta mer om mitt arbete.

Pressjour:
0736-828000 (ej sms)
pressjour@moderaterna.se

Pressavdelningen ska inte kontaktas för allmänna frågor/funderingar eller skolarbeten.

Se istället sidorna för allmänna förfrågningar respektive skolarbeten.