29 april, 2024

Moderaterna i Värmlands förbundsstämma 2024

I lördags den 27 april avhölls Moderata Samlingspartiet i Värmlands 115:e förbundsstämma på Hotell Charlottenberg i Eda kommun. Över 120 moderater var på plats för en heldag fylld med spänstiga debatter och intressanta anföranden.

Förbundsordförande Håkan Axelsson öppnade stämman och summerade året som gått. Judith Kisch från Grums och Harald Alvers från Karlstad uppmärksammades av stämman. Judith avgick nyligen som ordförande för Moderaterna i Grums efter hela 30 år på posten. Harald har i år varit medlem i partiet i hela 70 år! Deltagarna hälsades välkomna till Eda kommun av kommunalrådet Hanna Andersson som berättade om Edas möjligheter och utmaningar.

Försvarsminister Pål Jonson höll ett anförande om aktuella frågor på försvars- och säkerhetspolitikens område. Årets stämmotal hölls av Jessica Polfjärd, europaparlamentariker från Västerås. Hon talade om Moderaternas arbete i Europaparlamentet och om Europavalet 2024.

Förbundsstyrelsen 2024/25

Håkan Axelsson, förbundsordförande, Arvika (omval)
Alexander Torin, förste vice förbundsordförande, Karlstad (ny position)
Hanna Andersson, andre vice förbundsordförande, Eda (ny position)
Patrik Fornander, ledamot, Filipstad (nyval)
Ulrika Jacobs, ledamot, Grums (omval)
Ingemar Olsson, ledamot, Storfors (omval)
Henrik Frykberger, ledamot, Sunne (omval)
Olaf Heggli, ledamot, Säffle (nyval)
Judith Kisch, ledamot, Grums (nyval)
Marie Oudin, Moderatkvinnorna
Jakob Roslund, Moderata ungdomsförbundet

Marie Oudin, Kristinehamn, omvaldes som länsordförande för Moderatkvinnorna i Värmland. Till ny vice länsordförande valdes Martina Eriksson, Storfors.

Judith Kisch, Grums, valdes till ny länsordförande för Moderata Seniorer i Värmland. Till ny vice länsordförande valdes Lillemor Ronge, Torsby.

Ta ställning och dela artikeln