Du besöker nu Moderaterna i Kalmar län.

Åsa Ottosson

Gruppledare Mönsterås, Förbundsstyrelseledamot

Jag heter Åsa Ottosson och är bosatt i Mönsterås kommun på landet med min make och vår hund Hulda samt vuxna barn. 

På fritiden är odling ett intresse och det enda jag jagar är småkryp som jag tävlar mot för att hinna först till grönsakerna. 

Jag blev God man tidigare i år, det rekommenderar jag fler att bli. Det känns bra att hjälpa andra och jag har varit engagerad i olika hjälporganisationer genom åren.

Tidigare har jag arbetat inom olika serviceyrken, vården och LSS, det ligger mig varmt om hjärtat. Idag har vi ett familjeföretag och jag vet hur hårt företagare har det med skenande kostnader för el och bränslekostnader. Jag vill se rejäla sänkningar så våra lantbruk/företagare och medmänniskor klarar av krisen vi står i nu. 

Våld i nära relationer är ett annat ämne som jag engagerat mig i. Jag vill se hårdare straff och konkreta åtgärder för att ge offren upprättelse, skydd och stöd. Kvinnohälsan är ett viktigt område för mig, både den fysiska och psykiska. Jämställdhet och jämlikhet genom livet är viktiga frågor för mig, det är nyckeln till friheten. 

Idag är jag gruppledare för Moderaterna i Mönsterås och har bland annat olika uppdrag i Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt regionfullmäktige. Lagarbete är ett av mina favoritord, det ska genomsyra samhället, arbetsplatserna och politiken, det är tillsammans vi är starkast.