Du besöker nu Moderaterna Gävleborg.

Stina Berg

Stina Berg

Ersättare Fullmäktige, Bollnäs,

Personlig presentation

Har återvänt till Ljusdal efter att ha varit ifrån kommunen i 17 år. Har under de åren bott i Örebro, Gävle och Norrtälje. Det har varit bra nyttiga år och det känns nu helt rätt att flytta tillbaka till Hälsingland, har man hälsingeblod så har man.
Är utbildad sjukgymnast och har jobbat i yrket i 14 år. Sedan 2010 har jag jobbat som handläggare på Arbetsförmedlingen. Har alltid haft ett samhällsintresse och har varit aktiv inom kommunpolitiken sedan 2013. 
Jag älskar naturen och skogen och jag är en prepper. Från mulle och scouterna är jag sedan 2005 soldat i Hemvärnet. Som ni förstår är jag också försvarsvän.  
Är nyfiken, njuter av livet, tror på karma och Fantomen är min idol.

Viktiga politiska frågor

Många frågor är viktiga, vi ska ha en väl fungerande omsorg, en skola som ger bra resultat och vi ska ha ett arbete att gå till. Som moderat tror jag på varje enskild människa, jag tror på frihet och på vår förmåga att ta ansvar. Det ska löna sig att anstränga sig, att utbilda sig och att ta ansvar. 
Vi som kan jobba ska jobba och betala skatt och därmed bidra till en god välfärd för alla.
Det ska alltid löna sig att gå från bidrag till egen försörjning.
Vi behöver fler jobb men vi behöver också öka kompetensen så att vi kan tillsätta de tjänster som står obemannade.  
Vi politiker behöver förenkla förutsättningarna så att företagen vill och har möjlighet att etablera sig och kan växa.  

För mig är jobbfrågan egentligen svaret, svaret på integrationen, svaret på självständighet och på välfärden. För mig är jobbet svaret på hur man får drömmar att bli verklighet. Att arbeta och ta ansvar ger så mycket tillbaka, på flera olika nivåer, för samhället och för individen.  

Snabbfakta

Titel: Leg sjukgymnast / Arbetsförmedlare
Ort: Bollnäs

Aktuella uppdrag

Bollnäs kommun

  • Fullmäktige, ersättare

Telefon: 070-272 64 07