Du besöker nu Moderaterna Gävleborg.

Patrik Stenvard

Regionråd, Region Gävleborg,, Förbundsordförande, Gävleborg,

Presentation

Jag har uppdrag som regionråd samt ordförande för moderaterna i länet. Det är en stor förmån att få arbeta med politik och vara med och utveckla det samhälle som vi lever och verkar i. Jag är uppväxt i en mindre bruksort i södra delen av Sverige men bor numer i Gävle med min familj.

Det som driver mig politiskt är att göra vardagen bättre för Gävleborgarna. Detta gör jag genom att alltid sätta individen före systemet så skapas förutsättningarna för att låta människor växa utifrån sin potential. Så för mig är det viktigt att vi har ett samhälle som ser varje människa men samtidigt skapar ett tryggt samhälle, det handlar om att man alltid ska känna sig trygg i att röra sig ute eller att känna sig trygg i att det finns en välfärd av högsta kvalité. För när du behöver vård så ska den alltid finnas på plats nära dig och utifrån dina behov och önskemål.

Viktigaste frågor

Det gläder mig att vi äntligen får ett nytt ledarskap i regionen med en borgerlig grund att stå på. Min strävan är nu att bidra med ett engagerat och närvarande ledarskap där min främsta prioritet är sjukvården. Sjukvården måste bli mer tillgänglig och mer jämlik. Idag skiljer det sig alldeles för mycket i vilken vård man får vilket inte är acceptabelt. För att klara av sjukvårdsuppdragen är det av största vikt att regionen blir en mer attraktiv arbetsgivare vilket kräver bättre ledarskap och bättre arbetsmiljö.

Snabbfakta

Ort: Gävle
Yrke: Regionråd, ordförande regionstyrelsen

Aktuella Uppdrag:

Nationellt:

  • Sveriges Kommuner och Landstings, beredningen för Primärvård och äldreomsorg

Region Gävleborg:

  • Regionråd
  • Regionstyrelse, ordförande
  • Regionfullmäktige, ledamot
  • Krisledningsnämnd, ordförande

Gävleborgsförbundet:

  • Förbundsstyrelsen, Ordförande
Läs mer på min blogg Stenvard.se

Mail: [email protected]
Telefon: 070 3074462

Politisk sekreterare:
Beatrice Färdigs
E-post: [email protected]
Telefon: 072 500 56 21