25 augusti, 2022

Förtidsröstningen har startat!

Nu kan du rösta för att få ordning på Sverige

Nu har förtidsröstningen börjat och väljarna i Blekinge står inför ett viktigt vägskäl. Efter åtta år av socialdemokratiskt styre har Sverige fått EU:s fjärde högsta arbetslöshet och lägsta tillväxt. Dödsskjutningarna har tredubblats och utsattheten för sexuellt våld och ungdomsrånen har fördubblats. Den förtida avvecklingen av kärnkraft har lett till skenande elpriser och hotar den gröna omställningen. Den här utvecklingen måste vändas – och det kan den – med en ny handlingskraftig regering. Moderaterna söker nu ditt förtroende för att få ordning på Sverige.

Moderaterna tänker återupprätta tryggheten. Nu krävs helt andra åtgärder än de som prövats de senaste åtta åren. Vi vill lägga om politiken med fokus på fler poliser, skärpta straff och en ny lagstiftning mot gängen med bland annat dubbla straff för gängkriminella, visitationszoner och anonyma vittnen. Samtidigt vill vi genomföra den största satsningen någonsin för att förebygga brott med över 50 reformer för att bl.a. stärka socialtjänst, skola och missbruksvård.

Moderaterna tänker kraftigt stärka hushållens ekonomi. Sverige har efter 8 år av skattehöjningar och nedlagd kärnkraft blivit orimligt dyrt att bo i. Vi tänker byta ut bidragslinjen mot arbetslinjen, med bidragstak, så fler kan försörja sig själva och vara med och bidra, i stället för att leva på bidrag. Vi sänker skatten på låga och medelstora inkomster – med 500 kr per månad för en medelinkomsttagare och för pensionärer i samma utsträckning. Vi vill göra det 5 kronor per liter billigare att tanka och införa ett högkostnadsskydd för att skydda hushållen från elpriskrisen. Samtidigt är Moderaterna garanten för att vänstersidans förslag om att återinföra fastighetsskatten inte blir av.

Moderaterna tänker få ordning på energin och klimatet. I ett läge där det är akut att minska utsläppen är det inte rimligt att Sverige, som ju ska vara ett föredöme internationellt, ibland eldar 140 000 liter olja i timmen för att klara elförsörjningen. Samtidigt har regeringens nedläggning av kärnkraft lett till en elpriskris. Ingen ska behöva ta lån för att kunna betala elräkningen när det är kallt och vindstilla. Moderaterna tänker bygga ut kärnkraften – för klimatets och energiförsörjningens skull. Så att elen finns där årets alla dagar och så att du kan förutse vad elräkningen landar på.

Sverige och Blekinge ska gå en ljus framtid till mötes. Då behöver vi först få ordning på det som idag inte fungerar. Moderaternas fokus är på att lösa de stora samhällsproblemen – och vi är redo att samarbeta med alla partier för att lyckas med det. Nu söker vi ditt förtroende för att få sätta igång arbetet med att få ordning på Sverige.

Ulf Kristersson                                       Åsa Coenraads

Partiledare Moderaterna                         Riksdagskandidat Blekinge

Ta ställning och dela artikeln