Du besöker nu Moderaterna i Värmland.

Fredrik Larsson Moderaterna

Fredrik Larsson

Andre vice förbundsordförande, Regionråd

Jag heter Fredrik Larsson och bor på en gård utanför Säffle. Jag har en bakgrund som lantbrukare och i december blir jag 50 år. Min fru Malin och barnen Julia, Eric och Thure är min fantastiska familj. På fritiden blir det gärna skogspromenader, trädgårdsarbete och resor, men också läxläsning och matlagning med familjen.

Det är nu fjärde mandatperioden som jag är förtroendevald för Moderaterna i Region Värmland, tidigare landstinget. Första perioden var i opposition och nu har vi moderater varit med och styrt landstinget sedan valet 2010 inom Värmlandssamverkan. Efter valet 2018 fortsätter vi att leda, utveckla och förändra Region Värmland till den organisation som värmlänningarna förtjänar för att få god hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, bildning, folkhälsa och kollektivtrafik.

Värmland har, som alla län i Sverige, stora utmaningar inför framtiden. Jag vill fortsätta arbeta för ett Värmland som med stolthet och kraft utvecklar hela vår region. Värmland behöver tydligare fokus på arbete, entreprenörskap och utbildning.

Alla människor kommer vid olika tillfällen i livet i kontakt med sjukvården, ofta i en känslig och svår situation. För mig är det viktigt att vara ödmjuk inför människors upplevelse och behov av sjukvård samtidigt som alla också har ett stort eget ansvar för sin hälsa. Jag anser att individens frihet, integritet och behov är viktiga delar i utformandet av en bra politik.

Mitt mål, som förtroendevald i Region Värmland, är att den värmländska hälso- och sjukvården i framtiden ska vara av högsta kvalitet med hög tillgänglighet och till en rimlig kostnad. Framtidens välfärd måste utvecklas i takt med kraven som medborgare som individer och samhället som system kommer att ställa, ständiga förbättringar är därför ingen klyscha för mig utan en realitet som kommer att styra utvecklingen. Det beövs ännu mer fokus på kvalitet och tillgänglighet samtidigt som investeringar och satsningar inför framtiden måste göras. Det ska vara enklare att komma i kontakt med vården utifrån dina behov för att alla ska känna trygghet i att vården finns där när den behövs.

För mig är det viktigt att förstå hur du tänker om framtiden så kontakta mig om det är något som du vill fråga om eller tycker det är viktigt att jag får veta.

Telefon:
070-662 91 93