Du besöker nu Moderaterna i Halland.

Jörgen Warborn

Europaparlamentariker

Jag heter Jörgen Warborn och är en av Moderaternas EU-parlamentariker. Mitt politiska engagemang började när jag själv drev företag, jag startade mitt första som 17-åring. Jag märkte i min vardag att det fanns alldeles för många politiker och byråkrater som inte förstod sig på företagare. Som utformade lagar och regler som krånglar till det och bromsar utvecklingen för svenska företag. Med hjälp av min bakgrund som entreprenör gick jag in i politiken för att ändra på det.

I EU-parlamentet har jag förmånen att få jobba med några av de frågor som är absolut viktigast för svenska företagare: frihandel, regelförenklingar och konkurrenskraft. 

Jag arbetar först och främst i utskottet för internationell handel. Där ligger mitt fokus på att ta bort skadliga handelstullar, att sluta fler frihandelsavtal och att skapa förutsättningar för svenska företag att komma ut i världen. 

I budgetutskottet arbetar jag för att strama åt EU:s budget och att rikta om den mot investeringar som bygger långsiktig konkurrenskraft. EU är för viktigt för att bara bli en stor omfördelare av bidrag.  

I transportutskottet jobbar jag för förbättrad infrastruktur och smidigare transporter för företag och människor. Att utveckla ett grönt, modernt och stabilt transportsystem är en av de viktigaste uppgifterna för att säkra konkurrenskraften i våra exportföretag. I synnerhet för ett glesbefolkat och exportberoende land som Sverige. 

Som tidigare företagare och riksdagsledamot har jag mycket förhandlingsvana. Tillsammans med lite kreativ lösningsförmåga är jag säker på att kunna hjälpa svenska företag mot en bättre framtid. Jag tänker vara de svenska företagarnas bästa vän i Bryssel.

Presskontakt:

Jonna Sandström, pressekreterare
[email protected]

+46 73 403 98 83
+32 22 84 32 45