Aktuella politiska områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:
Filmer
Filmer
Moderaterna i Halland Moderaterna i Halland
Hej Helena Antoni, ny riksdagsledamot från Halland.
Jörgen har kommit iväg till Bryssel och du gör din första dag som riksdagsledamot, hur känns det?
- Det känns jättebra! Det känns kul att äntligen få komma igång och representera Halland i riksdagen, vi har mycket att vara stolta över som jag kommer ta med mig in i det större perspektivet.

Varför valde du att kandidera just till riksdagen?
-Jag har alltid varit intresserad främst av rikspolitik. Det har blivit så eftersom de frågor jag är intresserad av kräver nationell samordning.

Så vilka frågor är det du kommer fokusera på?
-Jag kommer börja i trafikutskottet där frågor gällande infrastruktur behandlas. Det är väldigt intressant eftersom det knyter an till så mycket annat som klimat & miljö, landsbygdspolitik och arbetsmarknad. Utan en bra infrastruktur stannar Sverige. Min hjärtefråga har alltid varit miljö & klimat och det känns skönt att hamna i ett utskott där jag delvis kommer få driva dom frågorna.

Känner du dig redo för ditt uppdrag?
-Jag vet inte om man någonsin kan bli helt redo. Men jag har gjort vad jag kunnat för att förbereda mig sedan Jörgen blev nominerad till valbar plats på EU-listan. Jag har ett ganska stort kontaktnät i riksdagen från mina år som MUF ordförande så jag har fått mycket hjälp och stöd.

Stort lycka till, Helena!
Läs mer
Facebook

Moderaterna har nu inlett ett arbete med att ta fram en skattereform, som ska premiera nit, slit och tillit i samhället. Vilka är Moderaternas grundvärderingar i skattepolitiken, och hur vill Moderaterna förändra de skatter vi har idag i Sverige? Niklas Wykman, skattepolitisk talesperson för Moderaterna, gästar Medborgarens podcast för att prata om detta.

Nyhetsartikel
Följ oss

Moderaterna i Halland

Besöksadress
Rörbecksgatan 21
311 21 Falkenberg

Postadress 
Box 66
311 21 Falkenberg

Telefon
0346-800 40

halland@moderaterna.se