Aktuella politiska områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:
Moderaterna i Halland Moderaterna i Halland
Hej Jörgen Warborn!
❓Det har nu gått några veckor och du har gått från riksdagsledamot till Europaparlamentariker. Ska vi börja med den klassiska frågan, "hur känns det?"
- Det känns förstås väldigt bra. Jag har alltid varit intresserad av stora, komplicerade och gränsöverskridande frågor och som EU-parlamentariker möter man sådana varje dag. Redan ett par dagar efter valdagen rivstartade arbetet nere i Bryssel och jag har redan hunnit knyta många bra kontakter och lärt mig massor. Det är många nya parametrar att förstå om man ska kunna göra ett bra jobb i Bryssel. Vid sidan av det rent politiska är det mycket som skiljer sig vad gäller processer och kultur. Det är lite som att spela schack i 3D, men både spännande och lärorikt.

❓Du fick ett otroligt stöd här hemma i Halland, är du nöjd med din valkampanj?
- Jag är väldigt nöjd med valkampanjen. Många moderater både hemma i Halland och i resten av landet har lagt ned mycket kraft på att hjälpa mig i kampanjen och det känns fantastiskt bra att vi lyckades komma i mål. Utan stödet från så många moderater hade det aldrig gått. Vi hallandsmoderater har skäl att vara extra stolta, eftersom att vi är det län i landet där Moderaterna fick det bästa valresultatet. Varberg blev den kommun i landet där näst flest väljare personkryssade, och var fjärde kryss fick jag. Det är nästan svårt att ta in – men jag ser det som ett kvitto på att jag gjort en bra valkampanj och att många här hemma tror på mig. Det känns väldigt fint.

❓Kommer du få möjlighet att fortsätta driva dina hjärtefrågor kring företagande och tillväxt i Europaparlamentet?
- Det blev full pott i företagarfrågor, skulle man kunna säga. Jag blev vald till vice gruppledare för EPP i parlamentets handelsutskott. EPP är den största partigruppen som leder många av de viktigaste delarna av EU-apparaten, så min position där innebär förstås stora möjligheter att sätta avtryck och att driva min frihandelsagenda. Mer specifikt kommer jag att arbeta med EU:s handel med Sydamerika. Vid sidan av handelsfrågor kommer jag att jobba med transporter, turism och budgetfrågor. Där inryms många frågor som är viktiga för svenska företagare i allmänhet och för Halland i synnerhet.

❓Är arbetet det du förväntade dig eller är det något som förvånat dig hittills?
- Jag var helt inställd på att uppdraget skulle innebära väldigt mycket arbete, och i det avseendet har mina förväntningar besannats med råge. Det är väldigt långa dagar och full fart hela tiden, men på helgerna får man tid att landa hemma i Varberg.

Stort tack Jörgen för att just du representerar Halland och Sverige i EU.
Läs mer
Facebook
Filmer
Filmer
Moderaterna i Halland Moderaterna i Halland
En gång i månaden träffas ordförandena för alla Region Hallands nämnder, denna gång i kombination med studiebesök hos ambulansen i Halmstad. En verksamhet som man förhoppningsvis inte ska behöva besöka privat. ?
Läs mer
Facebook

I dag presenterade Ulf Kristersson och Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson, skarpa förslag för att bryta segregationen. Det handlar bland annat om att avskaffa EBO och stärka drivkrafterna till arbete för den som är ny i Sverige.

Nyhetsartikel
Följ oss

Moderaterna i Halland

Besöksadress
Rörbecksgatan 21
311 21 Falkenberg

Postadress 
Box 66
311 21 Falkenberg

Telefon
0346-800 40

halland@moderaterna.se