Aktuella politiska områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:
Filmer
Filmer
Moderaterna i Halland Moderaterna i Halland
En gång i månaden träffas ordförandena för alla Region Hallands nämnder, denna gång i kombination med studiebesök hos ambulansen i Halmstad. En verksamhet som man förhoppningsvis inte ska behöva besöka privat. ?
Läs mer
Facebook
Moderaterna i Halland Moderaterna i Halland
Hej Jörgen Warborn!
❓Det har nu gått några veckor och du har gått från riksdagsledamot till Europaparlamentariker. Ska vi börja med den klassiska frågan, "hur känns det?"
- Det känns förstås väldigt bra. Jag har alltid varit intresserad av stora, komplicerade och gränsöverskridande frågor och som EU-parlamentariker möter man sådana varje dag. Redan ett par dagar efter valdagen rivstartade arbetet nere i Bryssel och jag har redan hunnit knyta många bra kontakter och lärt mig massor. Det är många nya parametrar att förstå om man ska kunna göra ett bra jobb i Bryssel. Vid sidan av det rent politiska är det mycket som skiljer sig vad gäller processer och kultur. Det är lite som att spela schack i 3D, men både spännande och lärorikt.

❓Du fick ett otroligt stöd här hemma i Halland, är du nöjd med din valkampanj?
- Jag är väldigt nöjd med valkampanjen. Många moderater både hemma i Halland och i resten av landet har lagt ned mycket kraft på att hjälpa mig i kampanjen och det känns fantastiskt bra att vi lyckades komma i mål. Utan stödet från så många moderater hade det aldrig gått. Vi hallandsmoderater har skäl att vara extra stolta, eftersom att vi är det län i landet där Moderaterna fick det bästa valresultatet. Varberg blev den kommun i landet där näst flest väljare personkryssade, och var fjärde kryss fick jag. Det är nästan svårt att ta in – men jag ser det som ett kvitto på att jag gjort en bra valkampanj och att många här hemma tror på mig. Det känns väldigt fint.

❓Kommer du få möjlighet att fortsätta driva dina hjärtefrågor kring företagande och tillväxt i Europaparlamentet?
- Det blev full pott i företagarfrågor, skulle man kunna säga. Jag blev vald till vice gruppledare för EPP i parlamentets handelsutskott. EPP är den största partigruppen som leder många av de viktigaste delarna av EU-apparaten, så min position där innebär förstås stora möjligheter att sätta avtryck och att driva min frihandelsagenda. Mer specifikt kommer jag att arbeta med EU:s handel med Sydamerika. Vid sidan av handelsfrågor kommer jag att jobba med transporter, turism och budgetfrågor. Där inryms många frågor som är viktiga för svenska företagare i allmänhet och för Halland i synnerhet.

❓Är arbetet det du förväntade dig eller är det något som förvånat dig hittills?
- Jag var helt inställd på att uppdraget skulle innebära väldigt mycket arbete, och i det avseendet har mina förväntningar besannats med råge. Det är väldigt långa dagar och full fart hela tiden, men på helgerna får man tid att landa hemma i Varberg.

Stort tack Jörgen för att just du representerar Halland och Sverige i EU.
Läs mer
Facebook

Regeringens budget fokuserar inte på att lösa Sveriges problem, utan verkar i stället gå ut på att bocka av olika partiers önskeförslag i 73-punktsprogrammet. Det var budskapet när Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson, kommenterade budgetpropositionen för 2020 på en presskonferens i dag.

Nyhetsartikel
Följ oss

Moderaterna i Halland

Besöksadress
Rörbecksgatan 21
311 21 Falkenberg

Postadress 
Box 66
311 21 Falkenberg

Telefon
0346-800 40

halland@moderaterna.se