Du besöker nu Moderaterna i Halland.

Helena Storckenfeldt

Riksdagsledamot

Jag är riksdagsledamot från Hallands län sedan juli 2019 och sitter i Trafikutskottet. Jag har under det senaste året slutfört min masterutbildning i internationell business och har sedan tidigare en kandidatexamen i statsvetenskap från Göteborgs Universitet. Jag brinner särskilt för miljö- och klimat, landsbygdsfrågor, samt utrikespolitik.

Jag är född i USA, uppvuxen i Sverige, spenderade mina tonår i USA och kom återigen tillbaka till Sverige när det var dags att studera. Mitt politiska intresse började i USA där jag, genom min mor som är sjuksköterska, såg stora problem växa fram i sjukvården. Jag såg även hur många unga vuxna inte fick en chans att komma ikapp studielånen och försattes i ekonomisk kris så fort de tog examen, samt att en stor del av den amerikanska politiska eliten inte ens erkände den globala uppvärmningen. Det var frågor som dessa, tillsammans med jämlikhet, jämställdhet och demokrati som verkligen fick mig att gå i taket och bestämma mig för att jag ville vara med och bidra till en bättre värld.

Sverige är rätt fantastiskt, inte minst när det kommer till vår demokrati. Det gjorde att jag som 19-åring kunde engagera mig politiskt så fort jag flyttade hem till Sverige igen och fann omedelbart Moderaterna som mitt politiska hem. Här fann jag en politik som svarade upp för alla de frågor jag varit frustrerad över så länge och mer.

Som riksdagsledamot för Moderaterna kommer jag fokusera på dessa frågor:

  • En fossilfri energiförsörjning
  • Jakt och viltvård