Du besöker nu Moderaterna i Västra Götaland.

Oliver Andersson Moderaterna

Oliver Andersson

Förbundsstyrelseledamot, MUF, Ordf MUF västra

Jag är född och uppväxt i Nol, en liten ort som ni finner i Ale Kommun. Trots att jag flyttat många gånger, från södra till norra Ale befinner jag mig nu i Nol. Jag studerar till mäklarekonom och på sidan av mina studier jobbar jag på ett lager och på ett mäklarföretag. När jag skriver denna texten så har jag precis börjat min fjärde termin och jag längtar tills den dagen jag kan börja jobba med mitt drömyrke.

Jag har varit engagerad i Moderaterna och Moderata Ungdomsförbundet i snart sju år. Under denna tiden har jag haft förmånen att inneha en hel del uppdrag. Idag sitter jag som Distriktsordförande för MUF Västra Götaland Västra sedan ett år tillbaka. Ett uppdrag som har gett mig möjligheten att se medlemmar växa och utvecklas. Under 2020 blev vi utsedda till “Årets Distrikt” och nådde medlemsrekord. Jag sitter även som 2:e vice ordförande i Kultur och Fritidsnämnden och som ersättare i kommunstyrelsen och Utbildningsnämnden i Ale. Under valet 2018 blev jag som en av de yngsta i Sverige, personkryssad till kommunfullmäktige, en stor ära och ett stort ansvar.

Mitt samhällsengagemang började i tidig ålder. Jag har alltid tyckt samhällskunskapen var det absolut roligaste ämnet. Samtidigt har jag även alltid stått upp för mina vänner när jag ansett att de blivit orättvist behandlade. Under hela mitt liv har jag alltid kämpat för att alla ska behandlas rättvist. Med det menar jag att alla människor, oavsett kön, sexuell läggning, tro eller annat ska få lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

Förutom rättvisefrågor såsom skola, sjukvård och bostadsfrågor, så brinner jag för ledarskapsfrågor. Vi politiker behöver inte enbart vara experter på sakfrågor, utan vi behöver också bli experter på ledarskap. Det är så vi bygger ett framgångsrikt land.

På min fritid gillar jag att träna, umgås med vänner och familj, men jag längtar också alltid till nästa resa. Oavsett vart den bär av.

Telefon:
073-612 87 67