Du besöker nu Moderaterna i Västra Götaland.

Cecilia Widegren Moderaterna

Cecilia Widegren

Riksdagsledamot, Ordförande Interparlamentariska unionen

Med förtroende att representera hela Skaraborg, personvald riksdagsledamot för Skaraborgs kommuner, arbetar jag för att vara Skaraborgs röst i riksdagen. Jag leder riksdagens interparlamentariska arbete som ordförande i Interparlamentariska unionen, ledamot av Säkerhetsrådet och Executive Committen samt ordförande Finanskommittéen. Tidigare försvarsberedningens ordförande tillika ordförande i NATO-delegationen.

Genom att vara ute i Skaraborgarnas vardag, lyssna och samtala ges de bästa redskapen för att driva människors engagemang vidare. För mig är det viktigt att vara tillgänglig, lyssnande och varje dag arbeta för att hela tiden förtjäna och förnya förtroendet.

Jag kommer att fortsätta att arbeta hårt för att förbättra Sverige och Skaraborg. Skaraborg behöver bli starkare, tryggare, varmare och roligare. Jag har lovat Skaraborgarna att vara en stark drivkraft i det arbetet.

Vi moderater vill möjliggöra för ökad kreativitet och engagemang i välfärdens kärna, hos medarbetarna. Där skapas kvalitet i mötet mellan patienter, brukare och välfärdens medarbetare. Vi ska möjliggöra för fler att förverkliga sin kraft för att än bättre utveckla välfärd för alla, inte minst de mest utsatta och sjuka för att inte låta någon falla mellan stolarna. Detta för att skapa förutsättningar för stärkt sammanhållning i vårt samhälle. 

I skenet av en svag vänsterregering som vill återföra politikers makt till sammanträdesborden, kommer vi moderater aktivt att konkretisera förslag som möjliggör för barn, äldre, patienter, brukare, omsorgstagare och brukare att få ökad valfrihet och välja med kvaliteten i främsta rummet.

Vi vill stärka valfrihet för enskilda, stärka mångfald, utveckla kvalité och sammanhållning.

Läs mer om mitt arbete på min hemsida.
Fler bilder på mig finns här.
Läs mer om vem jag är.

Följ mig på min hemsida, eller Twitter eller Facebook eller Instagram eller Linkedin.

Internationell rådgivare
Björn Sonden
bjorn.sonden@riksdagen.se
070-361 88 02

Internationell rådgivare
Helena Lundstedt
helena.lundstedt@riksdagen.se
076-861 95 16

Politisk sekreterare
Fredrika Brambeck
fredrika.brambeck@riksdagen.se
072-146 83 68

Presskontakt:
Pressjour 073-682 80 00 (ej sms)
pressjour@moderaterna.se