6. Emma Glad

MUF-representant
072-325 19 82
emma.glad@moderaterna.se

Mitt namn är Emma Glad och jag bor strax norr om Borås. Jag läser sista året på det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och planerar att till hösten studera till mellanstadielärare. Det är ur mitt intresse och kärlek för skolan som mitt politiska engagemang har vuxit fram. För mig är det viktigt att värna om det fria skolvalet och friskolereformen för allas rätt till en bra utbildning. Samtidigt är en centralisering och digitalisering av rättningen av de nationella proven viktiga för att göra svensk skola mer likvärdig och rättvis.

Att få leda MUF Södra Älvsborg som distriktsordförande är ett förtroende som jag alltid kommer att bära med mig som ett fint minne och betydelsefullt uppdrag. Ett distrikt med fantastisk gemenskap där man finner vänner för livet. Det är i MUF Södra Älvsborg som jag fått starta mitt politiska engagemang. Jag är så tacksam för förebilderna som funnits för mig och jag hoppas att även jag i framtiden kan vara en förebild för unga MUFare.

Förutom min roll som distriktsordförande för MUF Södra Älvsborg sitter jag även som ledamot i Fristadsmoderaterna och som ersättare i Samhällsbyggnadsnämnden i Borås sedan mars 2020. Under min fritid spenderar jag majoriteten av min tid på att läsa böcker och umgås med min familj samt vänner. Något som har blivit ännu viktigare att prioritera under det senaste året.