5. Alexandra Ward Slotte

Öppna Moderaterna, ersättare
073-319 97 29
alexandra.slotte@moderaterna.se

2017 flyttade jag tillbaka till västkusten och är nu bosatt på Stenungsunds landsbygd. Här bor jag tillsammans med min lilla hund som heter Chilli.

Som triatlet så lägger jag större delen av min fritid på träning. Simning, cykling och löpning året runt oavsett väder. Jag må personligen vara lite åt det extrema hållet när det kommer till träning och hälsa, men jag förespråkar att alla personer bör hitta någon form av träning eller sport de finner givande. Med en befolkning där idag mer än hälften anses vara överviktiga så är fysisk aktivitet viktigare än någonsin. Resurser inom sjukvården räcker inte till och hjärt- och kärlsjukdomar är idag en av de vanligaste dödsorsakerna. Detta går inte att lösa genom att tvinga personer till träning, men med ökade resurser till våra ideella föreningar så kommer förhoppningsvis fler att hitta den aktivitet som passar dem bäst.

Politiskt så står jag mer åt det liberala hållet med fokus på individens frihet att få leva sitt liv som den vill. Detta bör gälla både staten och myndigheternas regler som sällan är enkla att förstå sig på som privatperson eller företagare, men också att andra individer inte ska diskriminera, hota eller med hederskultur förtrycka vare sig sina egna familjemedlemmar, grannar eller medmänniskor.

Idag är jag engagerad som kommunpolitiker i Stenungsund och har ett flertal uppdrag i kommunen efter valet 2018. Innan dess så började min politiska bana i MUF och moderaterna i Karlskrona, bland annat som ordförande för moderata studenter Blekinge, och vice distriktsordförande för MUF. Under de senaste fyra åren har jag dessutom haft förtroendet att som ledamot i Öppna Moderater fått driva på partiets hbtq-politik.