Foto: Richard Pettersson

4. Ylva Pettersson

Ledamot
076-526 66 99
ylva.pettersson@skara.se

Jag växte upp i Vimmerby och har sedan flyttat runt lite i södra Sverige, både med min familj och sedan för att studera. Jag har två lärarexamina och en fil. mag med historia som huvudämne. Jag har också en ledarskaps- och organisationsutbildning från Uppsala universitet.

Jag har jobbat som gymnasielärare i ungefär 20 år. Jag har också startat och drivit ett eget företag och arbetat som konsult inom digitalisering. Jag sitter sedan många år i styrelsen för Wikimedia där jag jobbar för att kunskap och kultur ska tillgängliggöras. På fritiden har jag också skrivit lite dramatik. Som Moderat har jag gärna pärlhalsband, ihop med mina Doc Martens.

Jag flyttade till Skara 1998, här har jag träffat min man och fått familj. Jag blev aktiv i Moderaterna i Skara 2013, mycket i frustration över den näringslivs- och bildningsfientliga politik som fördes av den S-styrda ledningen.  2016 blev jag oppositionsråd i Skara, och efter en valseger blev jag kommunstyrelsens ordförande 2018.

För mig handlar politik om att möjliggöra för mänsklig kraft. Ett gott samhälle bygger på tilltro, och tilltro skapas genom frihet under ansvar. I det kommunala läggs grunderna för det samhället, genom en bra skola, en trygg gemensam miljö, en värdig omsorg och genom samverkan mellan alla aktörer som bidrar till att skapa jobb, utveckling och visioner. Alla val vinns lokalt – om vi tillsammans lyckas ta vara på människors otroligt konstruktiva drivkrafter. Där finns glädjen i politiken.