Foto: Anna Sigvardsson

4. Per Vorberg

Ledamot
070-999 90 25
per.vorberg@moderaterna.se

Jag bor med familj i Landvetter som är en del av framgångsrika Härryda kommun. Efter valet 2014 fick jag hedersuppdraget att ta över och arbeta som kommunstyrelsens ordförande på heltid för att göra kommunen ännu bättre. Det var inget jag tänkte skulle hända när jag 12 år tidigare bestämde mig för att engagera mig politiskt.

Med mig in i mitt engagemang i politiken har jag värderingar som grundar sig i min uppväxt. Att respektera andra människor för vilka de är var viktigt, liksom att acceptera att vi tycker olika, samt att hjälpa dem som behöver stöd. Jag har fått lära mig att vara stolt för den jag är, stå för mina egna åsikter och våga ifrågasätta orättvisor och systemfel. Att göra livet bättre för andra har alltid legat mig varmt om hjärtat och blev tillslut också anledningen till att jag tog steget att bli politiker.

Från min uppväxt har jag tre ledord som jag arbetar efter varje dag: Frihet, Ansvar och Delaktighet. Tillsammans med andra vill jag utveckla människors möjlighet till mer frihet, självbestämmande och eget ägande. Med frihet följer ett mycket stort ansvar att göra livet bättre för andra och att respektera andras människor, deras tankar och egendom. Man kan säga att jag har grundläggande moderata värderingar.

I mitt politiska arbete brukar jag säga att använd mig där jag gör mest nytta. Kan jag hjälpa till att engagera och inspirera andra, få saker gjorda eller lyfta fram Moderaterna och genomföra vår politik. Använd då mig som ett verktyg, jag brinner för att göra livet bättre för andra. Förutom min familj så finns det få saker som är så inspirerande som att få dela med sig av tankar och erfarenheter till andra och se hur det skapar energi, engagemang och nya tankar för att göra livet och samhället bättre för andra.