4. Tobias Björk

Öppna Moderaterna, ledamot
tobias.bjork@moderaterna.se

Mitt namn är Tobias Björk och jag bor i centrala Göteborg sedan 2008 men jag är uppvuxen i Skara så jag är på god väg att räknas som Göteborgare om jag inte redan gör det. Jag är son till en mor som jobbar som sjuksköterska och en pappa som jobbar på fabrik. Jag är utbildad statsvetare vid Göteborgs universitet och har även en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Till vardags jobbar jag i Lerums kommun under överförmyndarnämnden.

Mina främsta politiska förtroendeuppdrag just nu är vice ordförande i stadsdelsnämnden Örgryte-Härlanda, ersättare i regionfullmäktige och ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden Göteborg. Ett av mina största uppdrag utanför politiken var mellan 2016 till 2019 då jag var vice ordförande i West Pride i Göteborg med genomförandet av EuroPride i Göteborg och Stockholm 2018.

Privat är jag en person som sporras av utmaningar och nya erfarenheter. Jag är mycket intresserad av världsekonomin och omvärldspolitik. Annars består min fritid av träning, vänner och resor. Att prata med människor från andra länder och möta kulturskillnader är något som jag ofta strävar efter. Exempelvis har jag vänner bosatta i London, San Francisco och Berlin. Jag försöker även att ha som tradition att åka till Eurovision Song Contest varje år, det är ett perfekt tillfälle att upptäcka nya platser i Europa och träffa nya och gamla internationella vänner.

Jag blev politiskt engagerad hösten 2010 inför valet. Sedan dess har jag bland annat varit engagerad som ordförande i Härlandamoderaterna i Göteborg, MUF-Göteborg och Moderata Studenter. Jag representerar Öppna Moderater i Förbundsstyrelsen där jag också är Vice ordförande i Öppna Moderater i Sverige.

Min hjärtefråga är att alla människor är födda fria och lika i värde, med rättigheter och skyldigheter. Det är framför allt de sociala frågorna och hälso- och sjukvård som engagerar mig. Min vision är att samhället ska skydda de mest utsatta men samtidigt tillvara ta människors förmågor. Jag vill ha en jämlik sjukvård i Västra Götaland där fokus ligger på bästa möjliga kvalitet utifrån de resurser som finns att tillgå och inte på vem som utför sjukvården.