Foto: Dennis Alvdén

4. Nina Miskovsky

Ledamot
070-448 95 15
ninamiskovsky@gmail.com

Några grundvärderingar som är viktiga för mig är egenansvar, att göra rätt för sig, vara rättvis och ärlig och att stå för det man tycker. Därför är Moderaterna mitt självklara val. Jag engagerade mig 1995 när jag flyttade till Göteborg från Umeå för att studera Internationella arbetslivsstudier, där jag har en fil kand.

Jag har arbetat som egenföretagare i många år inom fitness och jag var med och startade upp träningskedjan SATS där jag även har varit platschef i Malmö och fick gå SATS Management Trainee Programmet. Har även jobbat med annat som simlärarinna, städare, laboratorieassistent och utbildningskonsult.

Mina politiska uppdrag inledde jag i Göteborg som ledamot av stadsdelsnämnden Härlanda, vilken senare blev Örgryte-Härlanda och som ersättare i kommunfullmäktige. Jag hade även uppdrag i Göteborgs tidigare förbundsstyrelse.

2003 flyttade jag till Jamaica där jag läste, jobbade och dansade i åtta år. Jag drev även ett litet guest house och var under ett par år chef för ett yoga- och fitnesscenter.

När jag flyttade tillbaka engagerade jag mig i Moderaterna igen. Gick det moderata Traineeprogrammet och fick uppdrag som 2:e vice ordförande i stadsdelsnämnden Centrum samt i bolaget Boplats och jag blev även ordförande i partiets Härlandaförening i Göteborg. I januari 2019 blev jag kommunalråd.

Jag älskar mitt uppdrag. Det är stimulerande att få driva igenom politik, möta förvaltningar och medborgare och att få lära sig mycket. Jag är nöjd med att vi har fått igenom många Moderata reformer inom det sociala området och att ha jobbat för bättre villkor för företag.

Jag ingår i Moderatkvinnornas nationella referensgrupp för Integration och Migration. Det är frågor som alltid har intresserat mig. Jag har en vision om en obruten integrationskedja, vilket är en nyckelfråga i svensk politik och den hänger ihop med landets ekonomi och frågor om brott, straff och trygghet, utanförskap och arbetslinjen. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans för en valvinst 2022!