Foto: Partille kommun

4. Marith Hesse

Ledamot
070-765 25 39
marith.hesse@partille.se

Jag är uppvuxen i Sävedalen, där solen alltid skiner, i Partille kommun, där jag även bor tillsammans med make och barn. Jag har alltid gillat ordning och reda, frihet under ansvar och egenansvar, så det är inte märkligt att Moderaterna alltid varit partiet för mig. Under 2004-2005 hade jag förmånen att få delta i ett moderat trainee projekt i Göteborg, vilket slutade med att jag blev politiskt engagerad i valet 2006. Då kandiderade jag till alla valen, och jag minns fortfarande den där magiska känslan jag kände när jag såg mitt namn på en Moderat valsedel. Stolthet men också ett ansvar att leva upp till.

Under två mandatperioder har jag varit ersättare i regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen. En härlig tid, tillsammans med ett gott gäng men också ett stort uppdrag med många frågor av olika karaktär. Ett uppdrag som gav mig stor förståelse för hur stor och skiftande vår region med 49 kommuner är.

Jag har en bakgrund inom raffinaderibranschen, och är sedan ett antal år tjänstledig från mitt arbete som besiktningsingenjör.

Idag är jag kommunstyrelsens ordförande i Partille, där Moderaterna har styrt sedan 1998. Ett fantastiskt uppdrag med många olika frågor på dagordningen. Utöver att Partille är en bra kommun att bo, leva och verka i så är jag extra stolt över att vi under lång tid haft lägst skattesats i Västsverige. Mer pengar ger inte alltid mer eller bättre välfärd och det är vårt ansvar som politiker att tillse att kommuninvånarna får bra verksamhet och samtidigt får behålla så mycket som möjligt av sin lön, det ger valfrihet på riktigt!

På min fritid älskar jag att vara ute i naturen, och att röra på mig är ett måste för att jag ska orka med vardagen. Min familj och mina vänner är viktiga för mig.