Foto: Linderoths

4. Linda Jansson

Ledamot
070-216 13 79
lindajansson.moderat@gmail.com

Jag är uppvuxen i Gråbo, Lerums kommun. Flyttade vid 18 års ålder till Färgelanda kommun där jag bor tillsammans med min man. Jag har två utflugna söner och ett barnbarn. 

Jag bor på en gård där vi driver en kravcertifierad smågrisuppfödning med tillhörande jord- och skogsbruksmark. Mitt intresse är mina två hästar och våran Rhodesian ridgeback Ruth. 

Som företagare har alltid Moderaterna varit det parti som jag sympatiserat med och röstat på. Jag blev aktiv politiker för ca 15 år sedan tack vare en inbjudan till ett medlemsmöte. 2014 kandiderade jag i alla val och jag har idag uppdrag både i kommun och region.

Jag är idag ordförande för en av de fem hälso- och sjukvårdsnämnderna i Västra Götalandsregionen där vi styr i minoritet. Ett ansvarsfullt uppdrag där vi tar fram behovsanalyser och beställer vård till våra invånare. Jag får i mitt uppdrag också träffa kommunledningarna i våra 14 kommuner i norra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Det ger mig en inblick i arbetet som görs och jag är imponerad av hur våra kommuner har lyckats ställa om under pandemin och det samarbetet som man skapat mellan regionen och kommunerna. 

Min fritid tillbringar jag i skog och mark antingen på långa promenader eller på hästryggen.