Foto: Dennis Alvdén

4. Johanna Rantsi

Ledamot
073-703 93 56
johanna.rantsi@molndal.se

Född och uppvuxen som öbo, närmare bestämt på Donsö i Göteborgs skärgård, och bosatt i Mölndal sedan 2006 då jag också tog steget att bli politiskt aktiv. Älskar skärgården och gillar fiske, vattenskidor och sportskytte – även om jag gillar det mer än vad jag är bra på det. Renoverar gärna och har ett stort intresse för inredning och att bygga möbler. Om jag måste träna så väljer jag klättring och det roligaste jag någonsin har gjort är att hoppa fallskärm! 

Idag är jag förtroendevald deltidspolitiker i Mölndal stad samtidigt som jag jobbar som gymnasielärare på Angeredsgymnasiet i Göteborg. Vickade som riksdagsledamot ett par månader 2019 och fick mersmak och där finns det mer att göra – jag är inte klar där än! 

Politiskt just nu är jag bland annat ordförande för Mölndals stads skolnämnd, ledamot i kommunfullmäktige och en del av kommunstyrelsen. Jag har även förtroendet att arbeta i Moderatkvinnornas nationella styrelse och har ett långt engagemang i Moderata ungdomsförbundet bakom mig. Utöver politik så ägnar jag mycket av min tid åt mitt arbete på Angeredsgymnasiet. Där undervisar jag i samhällskunskap, sociologi och ledarskap på gymnasienivå. Men jag sitter även i styrgruppen för Angeredsutmaningen – ett initiativ som tagits för att skapa bryggor mellan skola och externa partners inom näringslivet och offentlig sektor. Jag tror på individen, företagande och ett stärkt och fritt civilsamhälle. 

Diskuterar och driver gärna frågor som rör utbildning, integration, jämställdhet, ökad trygghet och ordning och reda i samhället. Till grund för det ligger vikten av sysselsättning, att arbete ska löna sig och fler effektiva åtgärder mot kriminaliteten. 

Jag älskar att jobba och nu ser jag fram emot att kliva in i förbundsstyrelsen för Moderaterna i Västra Götaland, MVG och axla rollen som ordförande för utbildningsutskottet. Målet är att vi i MVG ska ha Sveriges mest kompetenta förtroendevalda när vi vinner valet 2022!