Foto: Louise Björkman

4. Johan Björkman

Ledamot
072-248 58 38
johan.bjorkman@ri.se

När jag flyttade till Hillared från Länghem 2004, en flytt på ca 7 km, blev det större förändring än jag först tänkt. Först märktes att det var nytt riktnummerområde för den fasta telefonen och vi fick byta telefonnummer. Sedan var det ny kommun och högre kommunalskatt. Det är lätt att se gränser på en karta men svårt att inse vilken administrativ påverkan de kan ha för dem som verkar i området.

Strax efter vi flyttat in ringde telefonen och jag fick frågan om jag ville stå med på Moderaternas lista till Kommunfullmäktige i valet 2006. Jag var medlem men hade inte varit aktiv i min ”gamla” kommun. Dock kände jag att jag ville testa och på den vägen är det.

Jag har prövat på att som enda uppdrag sitta i en nämnd med cirka tio möten per år. Då var det hundratals sidor med handlingar att sätta sig in i mellan dagishämtningar och uppgifter på jobbet som skulle klaras av i tid. Nu i min roll som oppositionsråd i Svenljunga jobbar jag med alla frågor och får försöka sätta mig in i stort som smått. Nu senast gällde det ett vattenskyddsområde för Falkenberg som går in i Svenljunga kommun och berör drygt 1 000 fastigheter i vår kommun. Andra gånger kan det gälla en sönderslagen busskur. Ingen dag är den andra lik och det är ett privilegium att få jobba med något som engagerar och samtidigt är till för allas bästa.