4. Gunnar Lidell

Ledamot
070-336 40 08
gunnar.lidell@hotmail.se

Jag är född 1960, gift med Tina och vi har tre ungdomar i åldrarna 21-26 år. Ingen av dem bor hos oss på gården i Frändefors längre, men vi ses och hörs ofta. I år firar jag 40 år som egen företagare och lantbrukare. Även om jag från 2007 har överlåtit brukandet av större delen av åkrarna till goda grannar och kollegor så är jag aktiv i skogsskötseln, en del viltvårdsåtgärder, fastighetsunderhåll och en och annan auktion.

2007 blev jag oppositionsråd i Vänersborgs kommun. Efter fyra år i opposition fick jag förmånen att bli kommunstyrelsens ordförande 2010-2014, i ett minoritetsstyre tillsammans med (L) och (KD). Från 2015-2020 var jag oppositionsråd men valde att sluta som heltidspolitiker vid senaste årsskiftet för att ge företagande och familj mer tid.

Just nu är jag ledamot och dito 1:e vice ordförande i kommunfullmäktige i Vänersborg, ersättare i regionfullmäktige samt nämndeman i Hovrätten Göteborg.

När jag har tid och möjlighet ägnar jag mig gärna åt jakt, social dans, men framför allt att umgås med släkt och vänner. Politiskt har Moderaterna alltid varit det parti som stått mig närmast. Och äganderättsfrågor, jakt- och vapenfrågor och individens möjligheter att påverka sitt liv är mycket viktiga för mig.