Foto: Catharina Fyrberg

2. Linn Brandström

Regionråd, Ordförande personalutskottet
070-444 68 62
linn.brandstrom@vgregion.se

Töreboda är hemma för mig, vilket innebär många resor i mina politiska regionuppdrag. En stor fördel är såklart att det finns mycket att se runt om i Västra Götaland. Min familj betyder mycket för mig och eventuell fritid tillbringar jag allra helst på resor med min man och våra söner, något som jag hoppas ska bli möjligt igen efter pandemin. Finns det tid över så är övriga intressen dans i form av bugg, squaredance och löptävlingar som är resterande familjemedlemmars stora intresse.                 

Jag blev moderat 2004 när kommunen hade på förslag att lägga ner mina barns skola. Jag var upprörd över att det inte fanns något underlag eller svar på för varför just den skolan skulle läggas ned. Politikerna undvek oss föräldrar och lät skolchefen ta alla debatter och diskussioner. I ett läge var jag så arg att jag skällde ut skolchefen efter noter varpå han hötte med fingret mot mig och sa - Det är ingen idé du skäller på mig, om du vill påverka något så får du bli politiker! Varpå jag raskt svarade -Ja då blir jag det! Jag löste medlemskap i Moderaterna den 10 december och strax därefter valdes jag in på mitt första uppdrag.

Jag har en kandidatexamen inom organisation och ledning från Högskolan i Skövde och har jobbat inom flera olika brancher: kommun, transport, biltillverkning, telecom och statlig verksamhet för att nämna några. Att ha erfarenhet från såväl flera brancher som olika arbetsgivare är till stor nytta i det politiska arbetet med att se till att invånarnas behov tillgodoses på ett bra sätt.

Jag tror att frihet och ansvar är grundförutsättningar för att ta fram den egna drivkraften hos varje individ. Jag tror att en person som kan påverka och välja själv har bättre förutsättningar och framför allt viljan att skapa sig ett gott liv och det är en av grundbultarna i moderat politik. Därför är jag moderat. Det som driver mig politiskt är viljan att förbättra och att jag kan göra skillnad.