Foto: Alexander Torin Pressbilder

Pål Jonson

Riksdagsledamot , Europapolitisk talesperson, Adjungerad förbundsstyrelsen
pal.jonson@riksdagen.se
08-7865802
Jag är gift och har två barn och bor på Grinsbols Gård ett par mil utanför Arvika. I riksdagen är jag verksam i justitieutskottet och i Nordiska rådet. Det innebär att jag arbetar med frågor som är kopplade till kriminalpolitiken och polisen. Jag har bl.a. arbetat för att lyfta problemet med stöldligor som agerar på landsbygden.

De frågor som ligger mig varmast om hjärtat är säkerhets- och försvarspolitiken samt utvecklingen av de gröna näringar och landsbygdsfrågor. Men även infrastruktur- och gränshindersfrågor framförallt kopplat till Norge är viktiga utvecklingsfrågor för Värmland som också fyller min tid i riksdagen.

Tidigare har jag arbetat vid Försvarets forskningsinstitut (FOI), som politiskt sakkunnig på Försvarsdepartementet och som kanslichef för Moderaterna i Europaparlamentet. Jag har också varit förbundsordförande för Moderaterna i Värmland. Under det senaste tre åren innan jag kom in riksdagen arbetade jag som kommunikationsdirektör för Säkerhets- och försvarsföretagen.

Jag har en examen i internationell politik från ett amerikanskt universitet och skrev min doktorsavhandling om europeisk säkerhetspolitik vid Department of War Studies King’s College.

Det som ytterst driver mitt politiska engagemang är en förhoppning om att kunna vara med och bidra till ett starkare och mer välmående Värmland.

Kontakta mig gärna om jag kan vara behjälplig på något sätt eller du vill veta mer om mitt arbete.