Du besöker nu Moderaterna Uppsala Län.

Jessika Roswall Moderaterna

Jessika Roswall

Europapolitisk talesperson

För mig och för Moderaterna är det självklart att Sverige ska vara medlem i EU och som europapolitisk talesperson handlar mitt arbete om att säkra att EU gör rätt saker. Tillsammans är vi starkare.

Jag blev invald i riksdagen 2010 från Uppsala län. Jag har haft uppdrag i flera av riksdagens utskott och har jag även varit förtroendevald för Moderaterna på olika nivåer, bland annat som kommunfullmäktiges ordförande i Enköping och som förbundsordförande för Moderaterna i Uppsala län. Före det att jag blev heltidspolitiker arbetade jag som advokat i Enköping.

Moderaterna är det självklara partiet när det kommer till Europafrågor. Vi har sagt ja till EU sedan 1961. Vi lever i en orolig värld, klimatet är vår tids ödesfråga och vi upplever en ökad otrygghet. Därför behöver vi ett starkt Europa som agerar gemensamt i viktiga utrikespolitiska frågor, gör skillnad i klimatomställningen och ser till att vi får en fungerande invandringspolitik. Men samarbetet inom EU behöver också fokusera på att fortsätta utveckla EU:s inre marknad, det är särskilt viktigt för ett land som Sverige som ligger i norra Europas utkant. Det och många andra frågor är viktiga för mig i mitt politiska arbete.

Pressjour:
0736-828000 (ej sms)
[email protected]

Pressavdelningen ska inte kontaktas för allmänna frågor/funderingar eller skolarbeten.

Se istället sidorna för allmänna förfrågningar respektive skolarbeten.