Pressrelease
16 aug 2019

Moderaterna i Uppsala län startar HBTQ-nätverk

Moderaterna i Uppsala län startade under tisdagskvällen upp nätverket Öppna Moderater. Öppna Moderater finns redan nationellt och i flera andra län, och har som syfte att påverka Moderaterna att driva en bra hbtq-politik med fokus på mångfald och likabehandling med individens bästa i centrum.

-    Vi kommer att prioritera frågor som rör våld i nära relationer, psykisk ohälsa, hedersrelaterat våld och surrogatmödraskap. Moderaterna i Uppsala ska vara bäst på HBTQ-politik, säger Edvin Alam, ny ordförande för Öppna Moderater i Uppsala. 


Edvin är Uppsalabo och har en lång bakgrund inom Moderaterna där han bland annat varit ordförande för Moderata Studenter i Uppsala. Idag sitter han som ersättare för Moderaterna i regionfullmäktige. 


-    Moderaterna har alltid varit frihetens parti. Genom att starta upp nätverket Öppna Moderater även i Uppsala och driva dessa frågor så kommer vi att fortsätta ta kampen för allas lika värde och rätt att vara sig själva, säger Kim Nilsson, förbundsordförande för Öppna Moderater. 

Styrelsen i övrigt: 
Vice ordförande: Johan Modin


Ledamöter (utan inbördes ordning): 
Erik Raita
Fredrik Ahlstedt
Roosa Porthén
Emil Bengtsson
Isak Rutqvist
Olivia Andersson Nensén

För ytterligare information kontakta:
Sofia Andersson, politisk sekreterare Moderaterna i Uppsala kommun
Sofia.andersson@moderaterna.se
072 – 220 34 69