Marta Obminska

Riksdagsledamot
Presskontakt Susan Vo Bergqvist
susan.vo.bergqvist@moderaterna.se
Riksdagsledamot Uppsala län, fd Kommunalråd i Uppsala.

Jag brinner för politik i stort och ser förtroendeuppdrag som en möjlighet att påverka samhället till det bättre. Människor ska få större frihet och möjlighet att stå på egna ben. Samtidigt ska de som behöver stöd få det. Alla barn bör få en rättvis start i livet, särskilt de med särskilda behov.

Ett bra företagsklimat är avgörande för fler jobb, mer skatteintäkter och en god välfärd. Förskola, skola och omsorg ska kännetecknas av trygghet, kvalitet och valfrihet. I skolan ska kunskap och varje elevs individuella behov vara i fokus.

Ålder: född 1979

Bor: I Uppsala, är ursprungligen från Polen

Familj: Make och två barn

Bakgrund: Jag är återigen Riksdagsledamot för Moderaterna Uppsala län. Tidigare har jag varit kommunalråd Uppsala kommun. 

Jag är utbildad jur. kand. från Uppsala universitet (med fördjupning i bolagsrätt och medicinsk rätt) och examinerad projektledare från Idékraft. På gymnasiet gick jag i fransk klass på Katedralskolan i Uppsala. Jag har arbetat som politisk tjänsteman på Moderaternas Riksdagskansli, Regeringskansliet och Stockholms läns landsting samt som jurist på advokatbyrå. 

Kontakt: marta.obminska(at)riksdagen.se