Moderaterna i Haninge söker en politisk sekreterare

Jobbeskrivning

Moderaterna är Haninges näst största parti. Vi söker efter en politisk sekreterare för resten av denna mandatperiod och nästa mandatperiod. Vi lovar dig ett roligt, spännande och utvecklande jobb om du lovar att ge oss det bästa du har.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som politisk sekreterare innebär politiskt och administrativt stöd till gruppledaren, stöd till gruppledare i nämnder och visst administrativt stöd till föreningens ordförande. Det dagliga arbetet består av bearbetning av ärenden som ska vidare till fullmäktige, kommunstyrelsen och nämnderna, men också av mediakontakter och förhandlingar med andra partier. Du kommer att vara en del av vårt kansli med gruppledaren, politiska sekreterare, samt några hel och deltidsarbetande förtroendevalda med placering i kommunhuset. Vi är ett väl sammansvetsat gäng som sätter laget före jaget. Som politisk sekreterare får du mycket stora möjligheter att påverka men också ett lika stort ansvar att bidra till att vi får igenom vår politik. Det är inget 9 till 5-jobb, men för dig som är beredd på att bidra när du behövs väntar också en större frihet än de flesta jobb kan erbjuda.

Kvalifikationer

Du har tidigare erfarenhet av den politiska miljön. Du har kunskap och erfarenhet av att kommunicera budskap i olika plattformar och har en god stilistisk förmåga. Vi ser det som mycket meriterande om du tidigare har arbetat som politisk sekreterare eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Dina kunskaper i svenska språket är mycket goda i tal och skrift. Du måste vara strukturerad och kommunikativ med god samarbetsförmåga. Du är självgående med god analytisk förmåga och är van vid att jobba proaktivt.

Anställningsform, omfattning och tillträde

Tjänsten omfattas av Lag om offentliga politiska sekreterare i kommuner och landstingskommuner. Lag om anställningsskydd (LAS) är inte tillämplig. Arbetstiderna är flexibla och deltagande i möten och arrangemang förekommer utanför vanlig kontorstid. Din anställning kommer att omfatta tiden fram till årsskiftet samt hela nästa mandatperiod. Tjänsten omfattas av friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling. Tillträde sker tidigast 3 november.

Arbetsplatsen är belägen i Haninge kommunhus på Rudsjöterrassen 2. Sänd din ansökan med e-post med CV och personligt brev samt en egenhändigt skriven debattartikel i valfritt ämne som ett arbtesprov på ca 2000 tecken. Ansökan skickas till [email protected]