Lotta Finstorp

Riksdagsledamot och kulturpolitisk talesperson
Jag är en glad engagerad sörmlänning med rötterna i Småland. Jag är tjänstledig socionom och har under de senaste 15 åren fått förtroendet och glädjen att på heltid ägna mig år moderat politik.

Jag har haft förmånen att verka på samtliga demokratiska nivåer, bland annat som kommunstyrelsens ordförande, landstingsstyrelsens ordförande och sedan 2010 som riksdagsledamot. Den kunskapen ger mig god förståelse för hur riksdagens beslut påverkar människor i vardagen.

Med utgångspunkt i människors livspussel, driver jag frågor om smart infrastruktur, hållbar jobbtillväxt och därmed ytterligare resurser till vår gemensamma välfärd och sociala skyddsnät. Genom lång erfarenhet, engagemang och energi ser jag alltid till den enskildes perspektiv gentemot systemet. Varje människas unika behov och förutsättningar måste respekteras genom valfrihet och därmed egenmakt.

2010-2014 var mina utskottsplaceringar i Trafikutskottet och i Arbetsmarknadsutskottet. Mina ansvarsområden var främst kollektivtrafik, arbetslöshetsförsäkringen och kommunal arbetsmarknadspolitik. 

Kontakt: lotta.finstorp(at)riksdagen.se