Nyhetsartikel
9 jan 2019

Podcast: Svantesson om budgeten och arbetslinjen.

Det första avsnittet av Medborgarens podcast är publicerat. En podcast som går på djupet i Moderaternas politik, genom längre intervjuer med våra ledande företrädare på nationell, lokal och regional nivå. Första avsnittet gästas av Elisabeth Svantesson.

Podcasten kommer att publiceras varje vecka på Medborgaren.se. Syftet med podcasten är att erbjuda ett format för längre samtal om Moderaternas politik – vilket sällan ryms i de traditionella medierna. Programledare är Erik Blom, kommunikatör på Moderaternas riksorganisation, och ansvarig utgivare är Anders Edholm, vice partisekreterare.

Podden hittar du på Medborgarens hemsida och där poddar finns. Klicka här så kan du lyssna på podden direkt i iTunes

I det första avsnittet intervjuas Elisabeth Svantesson. Hon berättar om varför Moderaterna och Kristdemokraterna i budgeten avskaffar en del riktade statsbidrag och istället riktar mer pengar till kommuner och landsting, men i form av generella statsbidrag. Hon berättar även om hur Moderaterna konkret vill förändra systemet för försörjningsstöd för att förmå fler personer att lämna utanförskap och komma in i arbete.