Sophia Jarl

Oppositionsråd Norrköpings kommun, Gruppledare Moderaterna i Norrköping
Politisk sekreterare
Viktoria Strömberg
Mail: viktoria.stromberg@norrkoping.se
Telefon: 01115 25 97
Kontakta Sophia
Mail: sophia.jarl@norrkoping.se
Telefon: 011 15 11 51
Hemsida: www.sophiajarl.se

 

Hej!


Det är jag som är Sophia Jarl. 

Jag är född och uppvuxen i Norrköping. Utbildad lärare och mamma till två flickor. Gift med Mårten och boende på Vikbolandet. Jag är oppositionsråd för Moderaterna i Norrköping.

Jag tror att jobb och utbildning är nyckeln till ett välmående Sverige. Vi behöver alla, oavsett bakgrund, befinna oss i ett meningsfullt sammanhang och uppleva den frihet som egen försörjning ger. Och vi behöver  en skola där alla får möjlighet att lära och där alla förstår att utbildning öppnar dörrar för att lära om och lära nytt. 

Jämställdhet och integration är två samhällsutmaningar som jag är extra engagerad i. Jag kommer aldrig acceptera ett samhälle där jämställdhet får stå åt sidan. Alla barn har rätt att växa upp som jämlikar. Och integration är en utmaning - inte en ursäkt för att tränga undan andra behov som vår välfärd måste hantera.

Jag vill vara med och utveckla lösningar som är utgår från verkligheten. Politiken ska fokusera på svårigheter och lösningar istället för att slösa tid på att prata om det som faktiskt fungerar.

Vill du veta mer, eller kontakta mig, finns sociala medier och kontaktuppgifter ovan!