Nyhetsartikel
28 nov 2021

Riksdagsvalsedeln fastställd

Igår fastställde moderaterna sin riksdagsvalsedel för Örebro län.

På första plats står Elisabeth Svantesson, Nora. Elisabeth är idag riksdagsledamot och vice ordförande i riksdagens finansutskott. Hon är även förste vice partiordförande och moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

 

-          Sverige behöver en nystart. Det har aldrig varit så tydligt att landet behöver en ny riktning och en borgerlig regering som kan ta itu med samhällsproblemen. Nu kommer vi ge vårt yttersta för att vinna valet nästa år, kommenterar Elisabeth Svantesson.

 

På andra plats står Oskar Svärd, Kumla. Oskar är idag kommunalråd i Kumla, fullmäktigeledamot i Region Örebro län samt länsförbundsordförande för moderaterna i Örebro län.

 

På tredje plats står Katarina Tolgfors, Örebro. Katarina jobbar som kommunikationschef på BAE Systems Bofors i Karlskoga. Katarina har tidigare varit politisk tjänsteman på försvarsdepartementet och var under mandatperioden 2014-2018 oppositionsråd i Region Örebro län.

 

På plats fyra står Caroline Dieker, Askersund, på plats fem står Anders Åhrlin, Örebro och på plats sex står Anna Ragén, Karlskoga.

 

För mer information:

Maria Haglund

Ordförande i moderaternas nomineringskommitté i Örebro län

070-588 08 74

Elisabeth Svantesson
Ekonomisk-politisk talesperson, Första vice partiordförande
Integration en fråga som ligger mig varmt om hjärtat och som löpt som en röd tråd, både genom mitt yrkesmässiga och politiska engagemang.
Mer om Elisabeth
Oskar Svärd
Kommunalråd Kumla kommun, Förbundsordförande
Mer om Oskar