Kandidat 2018

Är du intresserad av att driva Nya Moderaternas politik framåt? Nu startar arbetet med att hitta politiker inför valet 2018.

Vi söker dig som tror på de moderata idéerna, har ett samhällsengagemang och vill vara med och förändra vårt samhälle till det bättre för människor.

Som politiker har du vilja och modet att pröva nya utmaningar. Dessutom gillar du att lyssna och att ha kontakt med många människor.

Alla som kandiderar kommer att ges möjlighet att få insikt i vad en kandidatur för Nya Moderaterna innebär. Vi förutsätter även att våra kandidater deltar i utbildningar och kampanjer för att bli väl insatta i den moderata politiken innan valrörelsen sätter igång.

Processen:
 

1. Rekryteringskommittén tar emot intresseanmälningar för våra listor till valen och gör förarbetet (ställer bl.a. frågor till kandidaterna) till Nomineringskommittén
 
2. Nomineringskommittén tar över arbetet den 2 maj 2017.

3. Ett provval genomför vilket innebär att medlemmar och allmänhet får provrösta på kandidaterna. Provvalet kommer att äga rum den 25 september till den 8 oktober 2017. Provvalet gäller för de som kandiderar till Riksdagen, Regionen och Örebro kommun.

4. Kandidater intervjuas och kommittén sammanställer ett förslag till lista för riksdag, region och kommun.

5. Nomineringsstämma för Riksdagslistan är den 25 november 2017

6. Nomineringsstämma för Regionlistan är senast den 31 mars 2018  
 
7. Nomineringsstämma för Kommunlistan är senast den 31 mars 2018

 

Som kandidat kommer du kontinuerligt att få frågan om du fortsatt är intresserad av att kandidera.

 

Skicka din intresseanmälan till https://goo.gl/forms/ab3NjX2Wgi3yQVfJ3

Med vänlig hälsning

Maria Haglund, ansvarig för länets Rekryteringskomitté.