Nyhetsartikel
12 dec 2017

Moderaterna utser nya talespersoner för utrikes- och EU-frågor

I dag har Moderaternas riksdagsgrupp utsett Karin Enström till Moderaternas gruppledare i EU-nämnden och Jonas Jacobsson Gjörtler till ny gruppledare för Moderaterna i Utrikesutskottet.

- EU står inför stora utmaningar och Sverige måste aktivt vara med och föra utvecklingen i rätt riktning. Jag ser fram emot att leda Moderaternas arbete i EU-nämnden för att Sveriges röst ska få genomslag, Karin Enström, ny gruppledare i EU-nämnden för Moderaterna.

- För ett litet och omvärldsberoende land som Sverige är det avgörande hur vi använder och förvaltar vår utrikespolitiska röst. De förändringar vi ser, nära och långt bort, påverkar oss och jag ser verkligen fram emot att vara en drivande och konstruktiv kraft i dessa frågor, säger Jonas Jacobsson Gjörtler, utrikespolitisk talesperson för Moderaterna.

- Karin Enström och Jonas Jacobsson Gjörtler har en bred politisk erfarenhet och tar med sig viktig kunskap från sitt tidigare arbete i riksdagen. Jag är övertygad om att både Karin och Jonas kommer att göra ett mycket bra arbete i sina nya utskott och bidrar till att stärka det moderata laget inför valrörelsen, säger Tobias Billström, gruppledare i riksdagen för Moderaterna.

Karin Enström är från Vaxholm och blev invald i riksdagen 1998. Hon har närmast varit Moderaternas utrikespolitiska talesperson, ordförande i utrikesutskottet och tidigare försvarsminister.  

Jonas Jacobsson är från Helsingborg och blev invald i riksdagen 2010. Han har bred erfarenhet från riksdagen och kommer närmast från miljö- och jordbruksutskottet. Tidigare har han varit ledamot i finansutskottet, närings- och trafikutskotten.