Pressrelease
4 okt 2017

Moderaterna stärker upp med nya medarbetare

Moderaternas nya partiledare Ulf Kristersson fortsätter att förstärka Moderaternas laguppställning med nyrekryteringar och omstruktureringar, även på medarbetarsidan.

Johan Stuart blir ny stabschef. Han har tidigare varit pressekreterare och politiskt sakkunnig till Ulf Kristersson, både under tiden som socialförsäkringsminister i Alliansegeringen och som socialborgarråd i Stockholms stad. Stuart kommer närmast från en tjänst som Chef för Samhällskontakter på Praktikertjänst.

Fredrik Johansson rekryteras från Kreab, där han idag är senior partner. Johansson kommer att bli politisk planeringschef. Tidigare har han arbetat som chef på Analys- och Policyavdelningen på Stockholms Handelskammare samt varit rådgivare och talskrivare till Carl Bildt, under tiden Bildt var partiledare. Fredrik Johansson tillträder sin tjänst 6 november.

Pressavdelningen förstärks med Anna Charlotta Johansson som ny tf presschef fram till 15 december. Johansson driver konsultverksamhet och delar sin tid mellan Sydafrika och Sverige. Hon kommer närmast från Svenska Dagbladets ledarsida. Johansson har tidigare varit presschef och chef för sociala medier för Moderaterna samt pressekreterare för Carl Bildt och Anders Borg.

Från Europaparlamentet hämtas Alexandra Ivanov, som kommer att arbeta som politiskt sakkunnig till Ulf Kristersson. Ivanov har en bakgrund som ledarskribent på Svenska Dagbladet och har tidigare varit förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet.

Per Nilsson får en ny roll som strategichef, som även inkluderar hans tidigare ansvar för opinionsanalys.

Elin Hansson som i dag är politiskt sakkunnig på policyavdelningen blir särskilt ansvar för inrikespolitiska engagemang.

Moderaternas budgetarbete förstärks med Johan Paccamonti som övergår till en ny roll som budgetchef.