Nyhetsartikel
18 mar 2019

Stark laguppställning från Kronoberg i SKL

Ett starkt lag från Kronoberg tar plats i SKL. Anna Tenje, Mikael Johansson, Oliver Rosengren och Roland Gustbée är officiellt valda i sina respektive uppdrag.

Efter valframgången förra året har Moderaterna utökat sin andel av posterna för innevarande mandatperiod och antalet ordinarie poster i SKL:s styrelse. Moderaterna har även ordförandeposterna i viktiga delegationer och beredningar, bland andra Förhandlingsdelegationen, Sjukvårdsdelegationen och Utbildningsberedningen.

I Kronoberg är vi glada och stolta över vår representation i SKL. Ett starkt lag!

Anna Tenje, ledamot i SKL:s styrelse

- Jag är stolt och känner mig hedrad över att vara nyvald ledamot i SKL:s styrelse. Känns både stort och viktigt. Växjö har länge varit en tongivande röst i kommunsverige och bidragit med konstruktiva förslag på förbättringar, uppmärksammat staten på felaktigheter samt riktat kritik mot regeringars klåfingrighet genom åren oavsett vilken partifärg regeringen än må haft. Jag har inte för avsikt att vara sämre utan fortsätta att vara en stark kraft för Sveriges kommuner i allmänhet och Växjö kommun i synnerhet.

Mikael Johansson, ersättare i Sjukvårdsberedningen

- SKL är med och påverkar väldigt mycket av sjukvården i Sverige. Jag ser detta uppdrag som en möjlighet att både påverka sjukvården i Sverige men också region Kronobergs förutsättningar att bedriva sjukvård. Sjukvården har stora utmaningar och jag ska göra mitt absolut bästa för att vara med och tackla dessa utmaningar.

Oliver Rosengren, ledamot i beredningen för digitalisering

- Digitaliseringens möjligheter behöver tas tillvara för att trygga välfärdens finansiering och klara kompetensförsörjningen i offentlig sektor. Modern teknik och smarta e-lösningar kan spara tid för många medarbetare, samtidigt som välfärden blir tillgänglig

Roland Gustbée, ordföranden i stiftelsen Vintersol

- Ett spännande uppdrag väntar. Många patienter har berättat om värdet Vintersol för reumatiska, neurologiska och hudsjukdomar. Behandling på varmare breddgrader kan vara ett bra komplement till behandling på hemmaplan. För min del är det en helt ny verksamhet att lära känna. Det ser jag fram emot!