Du besöker nu Moderaterna Kronobergs län.

Katarina Brännström

Katarina Brännström

Adjungerad i förbundsstyrelsen

En äkta smålänning, bor i Växjö med sambo Anders, 2 egna + 2 bonusbarn, alla utflugna. Jag är 64 år och har en lång erfarenhet av arbete inom och utanför politiken men också av familjeföretagande med min man med 4-6 anställda. Arbetat huvudsakligen inom försäkrings- och bankvärlden men även varit anställd inom landstinget i unga år.

Intresset för samhälle och politik vaknade tidigt men först när jag tillsammans med andra startade Växjös första privata förskolor i mitten av 80-talet gick jag in i Moderaterna och engagerade mig. Jag debatterar gärna och inte rädd för att säga min mening. Mina största intressen i politiken är numera jobb och företagande. Det är genom entreprenörskap som nya ideer föds och nya jobb växer fram. Alla som kan ska också ges möjlighet att ha ett arbete, att göra rätt för sig och ta ansvar för sitt liv. 

Äldres möjligheter att fortsätta ett arbetsliv har blivit mer aktuellt för mig med egen ålder. Liksom kvinnors situation där ansvaret för barn och familj slår mot kvinnors ekonomi och även hälsa i många fall. Här finns mycket att göra för att öka jämställdheten och villkoren för kvinnor.

Telefonnummer: 070-248 06 46