Du besöker nu Moderaterna Kronobergs län.

Anna Tenje Moderaterna

Anna Tenje

Andre vice partiordförande, Kommunstyrelsens ordförande Växjö

Här presenteras Anna Tenje, ordförande i kommunstyrelsen i Växjö! Anna är dessutom ledamot i partistyrelsen. Här kan du få information om Anna och hur du kan ta kontakt med henne.

Jag är en glad och positiv 41-åring som i många år talat om svårigheter med att få ”livspusslet” att gå ihop, och nu verkligen förstår vad jag alltid har menat. Jag har två fantastiska barn, Måns och Elsa, tillsammans med min man, Jonas. Vi bor i villa, har en kombi och inom några år kommer vi skaffa en hund.  

Jag har förmånen att arbeta med det jag älskar – politik. För mig handlar det i mångt och mycket om att lösa problem för människor, påverka och bidra till ett bättre samhälle med mer frihet och större mångfald. Skapa förutsättningar för fler företag att etablera sig och växa så att jobben kan bli fler och utanförskapet kan pressas tillbaka.

Jag gillar alla årstider men det är när våren spirar som min energi är som störst. Jag gräver, sår, vårdar och vattnar. Jag gillar att odla och jag gillar att laga mat. 

Jag har ett hett temperament men är sällan eller aldrig långsint, tänder ibland till lite för fort men har inga problem med att be om ursäkt eller erkänna att jag hade fel. Likgiltighet irriterar mig mer än socialism. Men argast blir jag när personer ljuger eller inte står för sin åsikt.

Jag älskar Växjö. Jag är inte född här, men jag har sällan känt mig mer hemma i en stad. Växjö har potential och möjlighet att blomstra ytterligare. I Växjö är det mesta möjligt – vill man bara tillräckligt mycket så går det.

Kontakt: 0709-83 44 16