15 maj, 2024

Moderaterna i Region Kronoberg söker ny politisk sekreterare

Vill du vara med och ta Moderaterna i Kronoberg till nya nivåer och bidra till valseger 2026? Sök då jobbet som politisk sekreterare hos oss. Du kommer arbeta i direkt kontakt med Moderaterna i Kronobergs ledande företrädare och kommer ha stor möjlighet att påverka utvecklingen framåt. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter bland annat kopplat till politikutveckling, omvärldsbevakning och paketering av budskap. Vi ser att du är lyhörd och kan hantera många olika saker samtidigt. Förmåga till strategiskt tänkande är en förutsättning men framförallt har du ett eget driv i ditt arbete och vill vara med och påverka. Du som söker måste klara av en arbetssituation som tidvis är intensiv och krävande och där lagspel och samarbetsförmåga är nödvändig. Du behöver även kunna arbeta självständigt. Självklart kan du uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara initiativtagare till politiska utspel och idéer.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Skriva debattartiklar, pressmeddelanden och andra politiska texter
  • Ta fram underlag, bevaka ärenden
  • Granska och sammanfatta utredningar, remisser och förslag
  • Producera innehåll till sociala medier
  • Stötta ledande företrädare och gruppstyrelse i deras arbete
  • Boka och samordna olika aktiviteter
  • Viss ekonomihantering

Arbetstiden är i huvudsak kontorstider, men både helg- och kvällsjobb förekommer. Du kommer till största del arbeta från Regionhuset i Växjö.

Vi förutsätter att du delar Moderaternas värderingar. Tidigare erfarenhet av nämnd- och ärendehantering i kommun eller region är meriterande men inte nödvändig. Relevant akademisk utbildning är meriterande. Det förekommer också mycket producerande och sammanställande av olika texter som exempelvis debattartiklar, motioner, skrivelser, pressmeddelanden och interpellationer. Mycket god skrivförmåga är ett krav.

En anställning som politisk sekreterare regleras i kommunallagen och har särskilda bestämmelser. Lönen regleras enligt riktlinjer för politiska sekreterare för Region Kronoberg. Tillträde enligt överenskommelse.   

Du skickar din ansökan till [email protected]. Urval sker löpande.

Vid frågor om tjänsten kontakta [email protected], 073-825 26 13.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Arbetsprov kan komma att genomföras.

Ta ställning och dela artikeln