9 februari, 2023

Moderaterna i Region Uppsala söker en politisk sekreterare

Vi söker en politisk sekreterare till den moderata regionfullmäktigegruppen i Region Uppsala. Du blir en viktig spelare i den politiska ledningen som består av allianspartierna med Moderaterna som största parti. Vi leder en av Sveriges största och mest spännande regioner med ett av världens bästa sjukhus och en väl utbyggd kollektivtrafik. Vi söker dig som gillar att arbeta i händelsernas centrum med stor variation bland arbetsuppgifterna.

Dina arbetsuppgifter

  • Arbeta med intern och extern kommunikation samt vara kommunikativt stöd till våra ledande förtroendevalda och den moderata regionfullmäktigegruppen.
  • Kunna producera text och bild till en mängd olika kanaler, med olika målgrupp och syften. Exempelvis pressmeddelanden, debattartiklar, underlag till tal, debattunderlag, presentationsmaterial, interpellationssvar mm.
  • Vara ett administrativt stöd till den moderata fullmäktigegruppen vilket kräver god framförhållning, ordningssinne och proaktivitet.
  • Samarbeta och samspela med kolleger i de andra allianspartierna samt med tjänstemän i förvaltningsorganisationen.

Vi ser att du har följande profil:

  • Högskolestudier med inriktning på samhällsfrågor (statskunskap, ekonomi, pedagogik, juridik, journalistik eller motsvarande ämnen).
  • Stort intresse för och kunskap om politiska frågor samt dela våra politiska värderingar.
  • Är en social och pålitlig person som lätt knyter nya kontakter.
  • Har stor flexibilitet, integritet och förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ även under hög arbetsbelastning.

Arbete på kvällar och helger förekommer. Tjänsten är på heltid men tidsbegränsad i enlighet med kommunallagen 4 kap. 31 §. Erfarenhet av liknande tjänst är meriterande. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökningar skickas till [email protected]

För frågor kontakta partiombudsman Johan Carlsson på [email protected] eller 070-6506048.

Ta ställning och dela artikeln